09:21, pet, 19. Apr

Brezplačni prevoz starejših občanov in invalidov v Selnici ob Dravi





Brezplačni prevoz starejših občanov in invalidov (brez invalidskega vozička) iz občine Selnica ob Dravi izvajamo v programu Starejši za starejše.

Prevozi so namenjeni starejšim občanom in invalidom (brez invalidskega vozička), ki ne vozijo sami, nimajo svojcev ali imajo slabšo povezavo z javnimi prevoznimi sredstvi. V okviru projekta je možen tudi prevoz v sosednje občine le po nujnih opravkih in do javnih ustanov, npr. v zdravstveni dom, bolnišnico, lekarno, na banko, pošto, upravno enoto ipd.

Vozniki so prostovoljci, ki opravljajo zahtevno in odgovorno nalogo. Imajo podpisano izjavo o prostovoljstvu v okviru projekta Starejši za starejše in delujejo skladno s pravili projekta. Po napotitvi se udeležujejo ustreznih izobraževanj.

Naročila prevozov sprejema tajništvo občine Selnica ob Dravi

Na vožnji šoferji – prostovoljci nosijo priponko: Voznik – prostovoljec, nosijo zaščitno masko in si redno razkužujejo roke. Po uporabi vozila šofer – prostovoljec poskrbi za razkuženje vozila. Naročila prevozov sprejema tajništvo občine Selnica ob Dravi na telefonsko številko 02 673 02 02 dnevno od ponedeljka do petka. Prevozov ni mogoče naročiti ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Uporabniki prevozov morajo prevoz naročiti najmanj 3 dni pred potrebo po prevozu ali takoj, ko imajo znane datume. Morebitne odpovedi prevozov uporabniki pravočasno sporočajo v tajništvo občine Selnica ob Dravi na telefonsko številko 02 673 02 02.

Pri vrstnem redu prevozov upoštevamo vrstni red naročila. Zaradi morebitne zasedenosti si pridržujemo pravico odkloniti željeni prevoz. S starejšimi in invalidi (brez invalidskega vozička) se lahko pelje tudi spremljevalec. Vsi uporabniki brezplačnih prevozov morajo med vožnjo nositi zaščitno masko, si pred vožnjo razkužiti roke in upoštevati predpisano razdaljo.
Upoštevamo PCT.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.