17:44, čet, 28. Mar

Brezplačno v sredo popoldan na nogometno tekmo in v mesto





Pot v center mesta bo v sredo po 18. uri brezplačna, Mestna občina Maribor pa bo v prihodnje zagotovila nižje cene avtobusnih prevozov tudi ob večjih prireditvah.V sredo, 19. julija, najboljše slovensko nogometno moštvo začenja drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov, in sicer proti HŠK Zrinjski Mostar. V mestu bo tako spet vroče in pestro kot zmeraj, ko se mariborskemu nogometnemu klubu odpirajo vrata v najbolj prestižno nogometno družbo.

Prav zato je župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec sprejel odločitev, da bodo za tokratno sredino nogometno tekmo veljale brezplačne vožnje v sredo na vseh linijah mestnega prometa od 18. ure do konca voznega časa. “To velja tudi za krožni liniji 1 in 2, na katerih smo izjemoma še podaljšali vozni red, oziroma dodali vožnje ob 23.45 in 0.15 ter 0.45 naslednjega dne (20. julija). S tem želi vodstvo mariborske občine spodbuditi prebivalce k uporabi javnega mestnega potniškega prometa. Ob naslednji večji tekmi bo brezplačna vožnja za tiste, ki bodo vozniku pokazali vstopnico za tekmo, ob vseh drugih večjih dogodkih pa bodo obveljale posebne cene za prevoze,” so sporočili z MO Maribor.

K temu pa dodajajo, da želijo “s tem spodbuditi Mariborčanke in Mariborčane, da se na tekmo podajo z javnim mestnim potniškim prometom, obiskovalci od drugod pa lahko bodisi pustijo vozila na obrobju mesta in se v mesto podajo z avtobusom, bodisi parkirajo vozila na številnih parkirnih mestih in garažnih hišah, ki so do stadiona oddaljene le nekaj minut hoje.” Ob tem so še sporočili, da s takšnimi aktivnostmi MOM uvaja evropske usmeritve trajnostne mobilnosti, ki stremijo k manjšanju rabe avtomobilov v središčih mest in spodbujanju alternativnih oblik transporta, kot je raba javnega mestnega prevoza, kolesarjenja, ipd.

V tem času bo veljala tudi popolna zapora vozišča Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Mladinske ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Prežihove ulice na odseku od Gosposvetske ceste do Gregorčičeve ulice, Vilharjeve ulice na odseku od Kamniške ulice do Mladinske ulice in Kajuhove ulice na odseku od Mladinske ulice do Gregorčičeve ulice. Nadzor nad parkiranimi vozili v okolici stadiona bodo na dan tekme izvajali mestni redarji v sodelovanju s policisti, ki skrbijo prvenstveno za zagotavljanje javnega reda in miru. Pri tem bodo pri nadzoru nad parkiranimi vozili v primeru kršitve predpisov ustrezno ukrepali v skladu s svojim pooblastili.

Da bosta prihod v mestu in ogled tekme prijetna, pozivajo udeležence, da se na pot odpravijo pravočasno in si zagotovijo varno in ustrezno parkirno mesto.

Spodaj na zemljevidu si oglejte kje so označena parkirišča in garažne hiše. V večji velikosti si lahko zemljevid si lahko ogledate tudi tukaj.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.