03:47, sob, 20. Apr

VIDEO: Brezposelnih v Mariboru vse manj, ženske se vse pogosteje odločajo za moške poklice





Brezposelnost v Sloveniji se je v zadnjih mesecih precej zmanjšala. Trenutno je v Sloveniji brezposelnih nekaj več kot 69.000 oseb, kar je najboljša številka po izbruhu epidemije. Preverili smo, kakšno je stanje na območju Območne službe Maribor.

V Mariboru se je tako kot drugod po Sloveniji, brezposelnost precej znižala. V Mariboru je brezposelnih nekaj več kot 9000 oseb. Od januarja do junija so prejeli 5000 prijav. Gospodarstvo je v dobri kondiciji, veliko odhoda je bilo na področju gostinstva in turizma. Veliko teh delavcev poiskalo nove zaposlitve v drugih panogah. Odstotek brezposelnih v tej panogi je bil kar 80-odstoten.

Vse več žensk se prijavlja na moška delovna mesta in povratne informacije so pozitivne, delodajalci so z njimi zadovoljni. Največ težav pa imajo po besedah direktorja Območje službe Maribor Bernarda Memona imajo sicer delodajalci z iskanjem kandidatov za delavce za preprosta dela pri visokih gradnjah, varilci, mesarji, vozniki težkih tovornjakov, prav tako pa z delavci za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.