18:35, čet, 25. Apr

Bruci, pozor! Pomoč za lažje vključevanje v študij in novo okolje





Začelo se je novo študijsko leto in da bi se bruci, študenti prvih letnikov fakultet, v prvih tednih čim bolje znašli tako pri študiju kot tudi pri vsem drugem, je Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) pripravila zanje informativne mape, ki jih danes delijo pred fakultetami. Pomagajo pa jim tudi čez leto. Z izkupičkom od prodaje „dobrodelnih palačink“, ki jih danes pečejo pred Štukom, sicer pa tudi ob večjih dogodkih, pa bodo poskrbeli tudi za socialno šibkejše študente.

Prvi študijski dan, študenti, ŠOUM (4)

Predvsem v prvem tednu novega študijskega leta se mnogim študentom prvega leta poraja ogromno vprašanj. Da bi se čim prej vklopili v študij in okolje, jim študenti višjih letnikov na podlagi svojih izkušenj svetujejo, kako preživeti oktober. Mnogi med njimi se namreč prvič znajdejo v univerzitetnem mestu, celo v drugem delu države. Vsi še nimajo rešenih stanovanjskih vprašanj, zato jim lahko ŠOUM, starejši študenti in študenti tutorji, ki so po fakultetah, pomagajo z nasveti.

Prvi študijski dan, ŠOUM (8)

Pred Štukom danes tudi pečejo ‘dobrodelne palačinke’. Pri prodaji palačink se namreč osredotočijo na študente, tako da študenti, ki kupijo palačinko, pomagajo tistim študentom, ki imajo zaradi ekonomskega položaja, težave pri plačevanju sob v študentskem domu. Lani so bili pri izvajanju tega zelo uspešni, več študentom so pomagali pri plačevanju najemnin za študentske sobe. V samem Štuku pa lahko študenti tudi urejajo vpis za študentsko prehrano.

Več podrobnosti v posnetku:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.