04:10, sre, 24. Apr

Carmina Slovenica ponovno zlata v tujini





Pevska šola Carmina Slovenica (CS) se je ta konec tedna uspešno udeležila mednarodnega zborovskega tekmovanja na Slovaškem.

Junior CS (Bratislava Choir Festival arhiv)

Izjemen nastop zbora Junior CS je štiričlanska mednarodna žirija ocenila s 93,7 točk, kar jim je prineslo zlato odličje. Ob tem jim je bila podeljena še posebna nagrada za “vokalno kulturo” ter Tatjani Dvoršak nagrada za najboljšo korepetitorico tekmovanja! Odlično delo zborovodkinje Manje Gošnik Vovk je zbor umestilo na drugo mesto med vsemi tekmujočimi zbori. Tekmovanja so se v raznih kategorijah udeležili zbori iz Češke, Litve, Poljske, Slovenije in Slovaške.
Pevska šola CS, ki jo je leta 1993 ustanovila umetniška voditeljica Karmina Šilec in deluje pod okriljem Carmine Slovenice, redno sodeluje na domačih in mednarodnih zborovskih tekmovanjih, kjer zbori posegajo po najvišjih nagradah. Deluje na različnih ravneh in je tako hkrati izobraževalno telo in vokalni ansambel. Njen namen je glasbeno izobraževanje na najvišji ravni, razvoj glasbenega talenta vsakega posameznega člana, spodbujanje zanimanja za glasbo, negovanje prijateljstev in skupinskega duha, potovanja in srečevanje ljudi iz različnih držav.
Z velikim uspehom so mladi umetniki zaključili letošnjo sezono, novo sezono pa bodo zadnji teden avgusta začeli s Poletnim glasbenim taborom Attacca, ki vsak konec avgusta združi mlade, ki imajo veselje do glasbene, plesne in gledališke ustvarjalnosti, jih zanimajo nove izkušnje, želijo ustvariti nova prijateljstva, pripadati skupini in biti kreativni. Letošnji tabor, že tretji po vrsti, bo potekal od 28. do 31. avgusta v Unionu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.