03:42, čet, 25. Apr

Praznični december v Mariboru bo: Božična tržnica, gostinske hišice, Vilinsko mesto, vrtiljak in vožnja s kočijo





V Mariboru bo ponovno čarobni december, v katerem bodo poskrbeli za praznično vzdušje z raznimi dogodki.

Ta petek bo Maribor zaživel v praznični podobi, kljub omejitvam so želeli Mariborčanom in obiskovalcem pripraviti prijetno vzdušje. Tako se bo odvilo več dejavnosti na različnih lokacijah: praznična razstava, Božična tržnica, gostinske hišice ter Vilinsko mesto. Na mestnih ulicah bodo na voljo različne vsebine, med drugim tematske fototočke ter svetlobne instalacije Lumina. Velika novost je vožnja s kočijo in božični vrtiljak.

Vilinsko mesto

Saša Arsenovič, župan MO Maribor, je dejal: “Za vse meščanke, meščane in obiskovalce mesta smo pričarali Čarobni Maribor. Uredili in okrasili smo kotičke mesta, ki so bili pred tem temni in s svojim videzom niso vabili k obisku.” Direktor Zavoda za turizem Maribor Jure Struc je povedal, da bo Čarobni Maribor ponudil raznovrstne in kakovostne vsebine s poudarkom na varnem in odgovornem ravnanju organizatorjev in obiskovalcev.’

Predstavitev Čarobnega decembra 2021 na novinarski konferenci

Na Glavnem trgu bo zaživela Božična tržnica, na Trgu Leona Štuklja bodo postavili gostinske stojnice

Od 26. novembra bodo na Glavnem trgu postavljene stojnice, kjer se bodo ponudniki predstavili z darilnim, kulinaričnim in sladkim programom. Skupaj bo svoje izdelke ponujalo kar 24 ponudnikov. 16. decembra se bo prazničnim dogodkom pridružila še Art tržnica, na kateri bodo svoje izdelke na ogled postavili domači rokodelci, umetniki in obrtniki. Delovni čas tržnice bo od ponedeljka do četrtka, od 10. do 20. ure, v petek in v soboto, od 10. do 21. ure, ter ob nedeljah in praznikih, od 10. do 18. ure. Za obisk tržnice je treba imeti izpolnjen pogoj PCT.

Na Trgu Leona Štuklja bo na voljo gostinska ponudba. Hišice s praznično gostinsko ponudbo bodo vabile ob sobotah, od 10. do 22. ure, in ob nedeljah, od 15. do 22. ure. Delovale bodo od 26. novembra do 31. decembra.

Najmlajše bo razveselil Dedek Mraz

Tadeja Dobaj iz Zveze prijateljev mladine Maribor je povedala, da bo tudi letos Maribor obiskal Dedek Mraz: “Tudi letos bomo Dedka Mraza poiskali na Pohorju in pospremili njegov odhod v mesto, v naslednjih dneh pa bo prepotoval mesto po dolgem in počez ter obiskal otroke v vrtcih.” Prihod Dedka Mraza bo 11. decembra, zadnja njegova vožnja po mestu pa bo 28. decembra.

Od 13. do 23. decembra bodo potekale ustvarjalne delavnice v Domu ustvarjalnosti mladih, vsak delovni dan med 15. in 19. uro, od 27. do 31. decembra pa v dopoldanskem času.

Lumina tokrat na desnem bregu

Dekoracija se seli iz centra mesta v vse mestne četrti in krajevne skupnosti. Do konca leta si boste lahko v Magdalenskem parku ogledali sedem svetlobnih instalacij Lumina. Tudi te bodo zasvetile v petek, 26. novembra, ob 18. uri. “Letošnja Lumina se prvič seli na desni breg. Iskali smo prostor, ki ostaja v prazničnem času temen in pozabljen, ter ga našli v Magdalenskem parku,” je dejala Maja Pegan, vodja projekta Lumina.

Pot po Čarobni galeriji in skupno okraševanje urbanih gozdičkov

Po trgih in ulicah bo tudi letos vabila k ustvarjanju Pot po Čarobni galeriji, tokrat z dodatnimi tremi motivi, ki predstavljajo štajersko prestolnico kot mesto legend, kot božično destinacijo in kot mesto mladih. S projektom bodo, kot je še povedala Peganova, povabili vse prebivalce, društva, zavode in šole, da pomagajo soustvarjati praznično podobo našega mesta.

Vse informacije najdete na visitmaribor.si

(Fotografija Dedka Mraza v kočiji: Marko Pigac)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.