14:24, sob, 6. Jul

Cene bencina danes v nebo, preverite kje v Mariboru se najbolj splača napolniti rezervoar





Cene 95-oktanskega bencina in dizla se spet oblikujejo prosto na trgu, potem ko se vlada ni odločila za podaljšanje regulacije cen pogonskih goriv.

Napovedoval se je skok cen in res se je zgodil. Izteklo se je tudi trimesečno obdobje zamrznitve obračunavanja omrežnin in prispevka za obnovljive vire za elektriko, tako da bodo računi spet višji. Draži se tudi plin.

Za dizel boste na Petrolovih črpalkah v Mariboru z okolici, kjer so cene preverili, od danes naprej odšteli 1,817 evra na liter, za 95-oktanski bencin pa 1,617 evra na liter.

Na OMV bencinskih servisih boste za liter dizla odšteli 1,824 evra na liter, za liter 95-oktanskega bencina pa 1,619 evra.

Bencinski servis MOL ima trenutno ceno za 95-oktanski bencin 1,617 evra na liter, za dizel pa 1,816 evra na liter, najceneje pa boste v Mariboru natankali jekleni konjiček na črpalki Agas Maribor, kjer je cena za liter bencina 1,503 evra in za liter, dizla pa 1.541 evra, torej še po stari ceni, a v obzir je treba vzeti, da je danes bencinska črpalka zaprta, ter bo morda v torek, ko se odpre cena višja.

Zaradi napovedanih podražitev so sicer v družbah Petrol in OMV na nekaterih bencinskih servisih v petek in soboto zaznali povečano povpraševanje po pogonskih gorivih. Kljub povečani dobavi zalog je na nekaterih servis za krajši čas zmanjkalo goriva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.