07:02, pet, 29. Mar

Cepljenje proti novem koronavirus začenjajo tudi v Slovenski vojski





Cepljenje proti covidu-19 danes začenjajo tudi v Slovenski vojski (SV). Najprej bodo cepili pripadnike posadk helikopterske nujne medicinske pomoči, pripadnike, ki se v kratkem odpravljajo na mednarodne operacije in misije, in pripadnike vojaške zdravstvene enote, je Slovenska vojska objavila na vladnih spletnih straneh.

FOTO: Pixabay.com

Za vojsko je v začetni fazi na voljo 200 odmerkov cepiva, po pričakovanjih se bo cepljenje pripadnic in pripadnikov končalo do začetka poletja, so navedli.

Da bi SV ohranila zdravje in s tem zmogljivosti, je načelnik generalštaba Robert Glavaš ob začetku epidemije izdal ukaz, s katerim je odpovedal vsa nenujna usposabljanja.

Ob upoštevanju ukrepov  izvajajo usposabljanja 

Ob strogem upoštevanju ukrepov za ohranjanje zdravja pa pripadnice in pripadniki izvajajo usposabljanja za delovanje v mednarodnih operacijah in misijah, usposabljanja sil za sodelovanje pri nadzoru državne meje ter usposabljanje sil v pripravljenosti.

Pripadnice in pripadniki SV so od začetka epidemije dejavno vključeni v napore za ohranjanje zdravja. Med drugim so poskrbeli za prevoze zaščitne opreme, za dezinfekcijo prostorov, pomagali pri urejanju novih zdravstvenih zmogljivosti, ljubljanski infekcijski kliniki pa v uporabo odstopili zabojnik z rentgenom, so še poudarili.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.