08:41, čet, 25. Apr

Četvorka z akcijo Plešem 0,0





Ministrstvo za zdravje poziva starše, pedagoške delavce ter predstavnike lokalnih skupnosti, civilne družbe in medijev, naj se pridružijo akciji Plešem 0,0. Da bi mlade spodbudili k plesu in zabavi brez alkohola, se je ministrstvo tudi letos povezalo z organizatorji maturantske četvorke, ki se bo v petek odvila na ulicah slovenskih mest.

getfoto2 (3)

Kot so danes sporočili z ministrstva, so skupaj z Društvom Žarek upanja zagotovili silikonske zapestnice s sporočilom Plešem 0,0, ki jih bodo organizatorji razdelili vsem plešočim maturantom. Gre za trajen spomin, s katerim želimo neposredno nagovoriti mlade, da se lahko zabavajo tudi brez alkohola, pravijo na ministrstvu.

V okviru akcije Plešem 0,0! – Plešite in zabavajte se brez alkohola! se je ministrstvo obrnilo tudi na pristojne državne institucije ter strokovne in nevladne organizacije. Ministrstvo naslavlja poziv tudi na vse ostale, ki lahko s pozitivnimi zgledi in sporočili mladim pokažejo, da se je mogoče zabavati brez alkohola.

Maturantje bodo v petek opoldne zaplesali na ulicah Ajdovščine, Črnomlja, Domžal, Ilirske Bistrice, Kočevja, Kranja, Lendave, Litije, Ljubljane, Ljutomera, Maribora, Murske Sobote, Nove Gorice, Novega mesta, Postojne, Ptuja, Sevnice, Sežane, Slovenskih Konjic, Šentjerneja, Škofje Loke, Tolmina in Trbovelj.

Poleg preventivnih aktivnosti v omenjenih mestih bodo v petek potekali tudi intenzivni nadzori nad spoštovanjem določb zakona o omejevanju porabe alkohola, ki jih bodo izvajale inšpekcijske službe in policija. Ministrstvo poziva tudi trgovce in gostince, naj opitim in mladoletnim osebam ne ponujajo in ne prodajajo alkoholnih pijač.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.