18:25, čet, 8. Avg

Čez teden dni Liga prvakov v futsalu v Mariboru





Le še teden dni nas loči do Lige prvakov v futsalu, ki bo letos potekala v maribroski Dvorani Tabor. Nogometaši Futsal cluba Proen Maribor se bodo med 16. in 21. avgustom potegovali za vstop v elitni del Lige prvakov v futsalu.

ŠD Brezje Proen Maribor

Malonogometna ekipa ŠD Brezje Proen Maribor je meseca maja prvič v svoji zgodovini osvojila naslov državnega prvaka v 1. slovenski futsal ligi ter si tako zagotovila nastop v UEFA Ligi prvakov. Tekmovanje poteka po celotni Evropi, ekipe so razdeljene v skupine po štiri in po odigranem turnirju se zmagovalec vsake skupine uvrsti v nadaljnji krog. 7. julija je žrebje določil, da bo ekipa ŠD Brezje Proen Maribor organizator turnirja, kjer bodo gostili državne prvake Poljske, Luksemburga in Albanije.

Kot je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik kluba ŠD Brezje Proen Maribor Vinko Gajser, je njihov cilj “da osvojimo predkrog in se uvrstimo v Ligo. Cilj je tudi uvrstitev med 16 najboljših v Evropi.”

“Lani smo v Sloveniji osvojili vse kar je bilo možno. V letošnjem letu smo z osvojitvijo Državnega Prvaka postali tudi udeleženci lige prvakov. UEFA nam je zaupala možnost organizacije tega turnirja, ki bo drugi teden v Mariboru. naša želja je, da pridemo med 16 glavnih prvakov v Evropi,” je povedal poslovni direktor UEFA turnirja Futsal Cup Maribor Danilo Burnač. Ob tem pa je izpostavil tudi, da pričakuje podpro domače publike. “Naša želja je, da bi se čimveč ljufi odzvalo in si ogledalo naše tekme. Mi pričakujemo med 1000 in 2000 obiskovalcev,” je dodal.

Sicer pa so novinarske udeležili igralec kluba in državni reprezentant Žiga Čeh ter trener kluba Robert Grdović. “Za večino igralcev, tudi za mene bo to prva izkušnja z Ligo prvakov, zato si skušamo pridobiti čim več koristnih informacij. Smo pa še v fazah treninga, tako, da smo osredotočeni na to, da trening oddelamo kot je treba. Kar se pa tiče novega trenerja pa mislim, da smo dobili najboljše kar se trenutno da dobiti,” je povedal Čeh.

Podrobnosti jutri v Občinskem informatorju, na BK TV, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.