18:37, ned, 28. Jul

“Čuj ti, na Otoku si!”





Mariborski študentje arhitekture so na drugačen način izpostavili mariborski otok, sicer znano a propadajočo znamenitost mesta. Na t.i. mestni fenomen so opozorili z odprtjem razstave v likovnem razstavišču univerzitetne knjižnice. O prihodnosti mariborskega otoka pa so govorili na okrogli mizi.

cuj ti, na otoku si (5)

Študentje pravijo, da je mariborski otok mnogokrat spregledana naravna in kulturna dediščina, na kateri so postavili športni objekt. Ne samo zato, ker ta stoji na vodovarstvenem območju, ampak tudi zato, ker razpada, pravijo, da je obnova nujna. ZA obnovo se zavzemajo tudi okoljevarstveniki, Samo Jenčič iz Zavoda RS za varstvo narave in Brigita Čanč iz Medobčinskega urada za varstvo okolja v Mariboru.

Študentom so hvaležni za predloge. Da so slednji zelo koristni zanje in za bodoče novogradnje ali obnove nasploh, pa je ocenila njihova profesorica Branka Trček, prof. na Fakulteti za gradbeništvo.

cuj ti, na otoku si (4)

Namestnik direktorja Športnih objektov Maribor Aleš Antolinc pravi, da je kot rešitev tudi financiranje, ki bi ga lahko zagotovili s povezovanjem z zunanjimi poslovnimi partnerji oz. investitorji ter s prijavami na evropske razpise.

cuj ti, na otoku si (8)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.