15:51, tor, 23. Apr

Čuš na Ptuju računa na uvrstitev v drugi krog





Kandidat za ptujskega župana Andrej Čuš, ki je kandidaturo vložil s podpisi občanov, je danes predstavil še kandidate svoje liste. Kot je dejal, računa na uvrstitev v drugi krog in na vsaj šest do osem svetniških sedežev. Pričakuje še podporo nekaterih strank, med njimi pa bodo zagotovo tudi Zeleni Slovenije, katerih predsednik je.

Andrej Cus najavil kandidaturo za zupana Ptuja.00_13_09_24.Still001Čuša veseli mnenje večine v mestu, da Ptuj potrebuje svežo energijo v kombinaciji z izkušnjami, kar zagotavlja sam, pa tudi kandidati za mestne svetnike na njegovi listi. Med temi sta se na današnji novinarski konferenci izpostavila vodja civilne pobude za južno obvoznico Sergeja Puppis Freebairn in vodja upravno tehničnih dejavnosti v ptujski bolnišnici Aleksander Voda.

Nekdanji poslanec meni, da lahko prav on in njegova lista izpeljejo nujno potrebne spremembe v mestu, saj ne pripadajo nobeni interesni sferi, ki skrbi za stagnacijo in nazadovanje po njegovem ob Mariboru najslabše razvite mestne občine v državi. “To verjetno ni krivda samo trenutne oblasti, pač pa se je moralo nabirati že nekaj časa,” je dejal Čuš.

Ob tem je že postregel z imenom svojega kandidata za direktorja mestne uprave, in sicer si želi v primeru izvolitve na tem mestu videti nekdanjega načelnika ptujske upravne enote Metoda Graha, za katerega je prepričan, da bo znal ustrezno reformirati in racionalizirati mestno upravo tako, da bo ta predvsem servis meščanom. Ob tem zagotavlja, da ne napoveduje revolucij in odpuščanj na občini, pač pa želi zagotoviti boljšo delovno klimo.

Med najpomembnejšimi programskimi izhodišči je naštel zagotavljanje prometne varnosti za najmlajše, kolesarske poti in izboljšanje cestne infrastrukture, ki so ogledalo vsakega mesta, pa naj bi jih občina doslej zanemarjala.

Med prioritetami je še nadaljnje urejanje komunalne infrastrukture, zavzeli se bodo za uresničitev južne variante ptujske obvoznice ter uresničitev projekta urgentnega centra, v ospredju programa pa je tudi skladen razvoj vseh mestnih četrti in krajevnih skupnosti.

Kot vsi drugi kandidati, tudi Čuš veliko priložnost vidi v nadaljnjem razvoju turizma, za to pa so poleg dobre infrastrukture pomembne tudi vsebine. Med konkretnimi idejami sam izpostavlja postavitev vinske fontane v središču mesta po vzoru pivske v Žalcu, kar bi zagotovo dopolnilo ponudbo mesta.

Ob tem pa se je dotaknil tudi okoljske problematike in poudaril, da se Ptuj ne more iti butičnega in kongresnega turizma, če vsak večer v mestu smrdi zaradi industrije. Ugotoviti je potrebno razloge za to in stanje sanirati, je še dodal.

Na Ptuju se bo za župana potegovalo devet kandidatov. Potem ko se za ta položaj ne bo še drugič potegoval Senčar, bo njegovo listo s podporo podpisov občanov zastopal Gorazd Orešek, kot njegov glavni protikandidat pa se bo prav tako s podpisi občanov vnovič preizkusil nekdanji dolgoletni župan Štefan Čelan.

Od strankarskih kandidatov so kandidaturo napovedali še Rajko Fajt iz vrst SDS, Nuška Gajšek iz SD, Janez Rožmarin iz NSi, Dejan Dokl iz SMC in Robert Križanič, ki ga je predlagala stranka SMS Zeleni Evrope. S podpisi volivcev se ob Čušu v boj podaja še odvetnik Igor Majnik.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.