15:46, sob, 20. Apr

Dan brez alkohola tudi v Mariboru





V soboto, 19. septembra, se je že drugo leto zapored odvil “Dan brez alkohola” v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. Mariborska območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje je sporočila, da želijo javnosti približati njihova prizadevanja na tem področju in predstaviti aktivnosti, ki jih izvajajo tudi na Območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje Maribor.

Dan brez alkohola v Mariboru. Vir: NIJZ OE Maribor

Tokrat so se v Mariboru z dogodkom Dan brez alkohola pridružili pobudi Dan za spremembe – letos na temo »Dobro za ljudi in planet«. Dogodek je potekal v parku Kulturnega centra Pekarna v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Maribor. Osrednja aktivnost Dneva brez alkohola je bilo Kolo zdravja, ki so ga obiskovalci lahko zavrteli in odgovorili na eno od vprašanj, povezanih z delovanjem različnih organizacij v povezavi z alkoholno problematiko. “Z nami so bili predstavniki nevladnih organizacij, ki sodelujejo v projektu – Društvo za zdravje srca in ožilja, Šent, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije. Pridružila pa se nem je tudi bo tudi predstavnica Zavoda RS za zaposlovanje,” so zapisali pri NIJZ OE Maribor in dodali, da so z obiskovalci spregovorili tudi o projektu SOPA, kako se lahko pridružijo in nagovorili splošna vprašanja glede poznavanja tveganega in škodljivega pitja alkohola ter našega odnosa do tega. “Vse pogumne, ki so se spoprijeli z izzivom in odgovorili na kakšno od vprašanj na kolesu, pa smo obdarili s paketom praktičnih nagrad in gradivi projekta SOPA,” so še izpostavili.

Dogodki Dan brez alkohola se v septembru odvijajo v osmih različnih regijah po Sloveniji in so namenjeni osveščanju javnosti o projektu SOPA ter o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola. Z njimi želijo organizatorji začeti pogovor o opuščanju nezdravih življenjskih navad ter nuditi oporo pri zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.