08:33, pet, 19. Apr

Dan Civilne zaščite na Ptuju bo obeležen z razpravo in razstavo





V četrtek, 5. marca 2020, ob 17. uri, bo v Kongresno-kulturnem središču Dominikanski samostan na Ptuju razprava o vlogi Civilne zaščite pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof na regijski, nacionalni in ravni EU. V Qcentru na Ptuju pa imajo od ponedeljka, 24. februarja, razstavo EU varujemo skupaj.

Dogodek ob dnevu Civilne zaščite organizira Zavod PIP v okviru Informacijske točke Europe Direct Podravje v sodelovanju z izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje Ptuj. Z Zavoda PIP, ki organizira razpravo, so zapisali: “Nesebična pomoč pripadnikov Civilne zaščite je neprecenljiva, saj ljudem v težkih okoliščinah nudijo pomoč in solidarnost. Medtem, ko ogrožajo lastna življenja, pomagajo pri reševanju človeških življenj in zaščiti njihovega imetja, zato so nepogrešljivi del našega življenja v najtežjih trenutkih. Da bi se jim zahvalili za njihovo pomoč in prizadevanje, smo ob svetovnem dnevu Civilne zaščite odprli razstavo in povabili k razpravi o vlogi Civilne zaščite.”

Razstava o civilni zaščiti na Ptuju. Foto: Zavod PIP

Prav zaradi tega so ob svetovnem dnevu Civilne zaščite, ki ga od leta 1990 obeležujemo 1. marca, odprli razstavo in povabili k razpravi. Razstavo EU varujemo skupaj, ki je nastala v sklopu istoimenske vseevropske kampanje, so odprli v ponedeljek, 24. februarja, v Qcentru na Ptuju. Ta prikazuje nekatere slovenske junake, na ogled pa bo do ponedeljka, 9. marca 2020. Obiskovalci razstave imajo tudi priložnost prevzeti vlogo gasilca ali pilota in ovekovečiti svojo domišljijsko reševalno akcijo ter se fotografirati z ogroženim evropskim risom, so še zapisali z Zavoda PIP.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.