04:20, sob, 6. Jul

Dan domoljublja in uro zgodovine obeležili v Vuzenici





Minulo nedeljo so na Sv. Primožu na Pohorju obeležili Dan domoljubja, ki so ga obogatili z uro zgodovine. Srečali so se tudi borci ter veterani vojne za Slovenijo.

ura zgodovine 2016 (30)

Skupaj s časniki NOB, veteranov vojne za Slovenijo, Policijskega veteranskega združenja Sever za Koroško in praproščakov, so zbrani obudili spomine na vojno obdobje v času osamosvajanje slovenskega naroda. Dotaknili so se predvsem dogajanja v zadnjih desetih dnevih vojne. Spomin na ta čas je z nami delil slavnosni govornik polkovnik Miran Fišer, načelnik oddelka za muzejsko dejavnost v Vojaškem muzeju Slovenske vojske (SV).

ura zgodovine 2016 (9)

Bogata ura zgodovine je zanimanje pritegnila med obiskovalci. Uro zgodovine so v okviru Vuzeniških dni priredili že šesto leto zapored, saj želijo pomembna zgodovinska dejstva prenesti na mlajše rodove. “Želimo si, da bi na to uro zgodovine prišlo več mladih,” je dejal vuzeniški župan Franjo Golob.

V domoljubnem duhu pa so dan nadaljevali ob prijetnem druženju, kjer so se med drugim družili tudi borci XI.SNOUB Miloša Zidanška, praporščaki, ZB za vrednote NOB, častniki in veterani vojne za Slovenijo ter člani Policijskega veteranskega združenja SEVER za Koroško.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.