08:42, pet, 19. Apr

Dan pred koncertom Šulić iz 2Cellos dobil vino Stare trte





Le dan pred koncertom zasedbe 2Cellos, ki prav gotovo velja za vrhunec letošnje koncertne sezone v Mariboru, je župan v svoj kabinet povabil Luko Šulića in mu v znak spoštovanja podaril vino Stare trte.

Župan Fištravec je Luki Šuliću podaril vino Stare trte
Župan Fištravec je Luki Šuliću podaril vino Stare trte

V županov kabinet je Luka pripeljal še del ekipe, ki je poskrbela za realizacijo jutrišnjega spektakla na Snežnem stadionu, ki bo prav gotovo veljal za vrhunec koncertne sezone v mestu pod Pohorjem. “Se vas spomnim iz Slovenske Bistrice, ko ste igrali s tistim malim nadarjenim glasbenikom,” je takoj ob prihodu župan Fištravec nagovoril Luko Šulića. Luka mu je nato povedal, da bo mlad glasbenik tudi jutri na njihovem koncertu. Nato je beseda hitro nanesla na vreme, ki bo sicer danes zvečer poskrbelo za nekaj dežja, vendar bo zato jutri, ko bo na sporedu veliki koncert, sončno. “Vsaj tako kaže moj telefon,” je optimistično pripomnil župan Fištravec. Luka je županu pojasnil, da se koncerta že zelo veseli, saj je praktično razprodan in je pritegnil tudi ljudi iz Japonske, Nove Zelandije in Amerike. “Mene ne čudi, saj sta vidva s Stjepanom megazvezdi,” je število prodanih vstopnic komentiral Fištravec. Luka je nato še poudaril, da vidi, da občina razvija koncertno ponudbo v domačem mestu. Predvsem je navdušen na idejo opere pod zvezdami, saj v orkestru opere in baleta Maribor igra tudi Lukov oče. “Maribor potrebuje takšne “šuse”, saj je že trideset let v stagnaciji. Gre za celo generacijo, ki ne verjame, da se lahko v našem mestu zgodi nekaj dobrega,” je zadevo komentiral župan in dodal, da je dobra obiskanost tudi posledica tega, da mariborska opera velja za eno boljših v tem delu Evrope, saj beležijo reden obisk predstav iz Avstrije, Hrvaške in celo Nemčije. Nato je beseda spet nanesla na uspehe zasedbe 2Cellos in naporih turnej po vseh svetu. “Ja, po mariborskem nastopu imamo letos še nastope v Španiji in nato še šest tedensko turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji, nato pa drugo leto sledi pavza,” je županu urnik opisal Šulić. Župana je zanimalo tudi to, koliko opreme zahteva tak koncert, ki bo jutri na Snežnem stadionu in ko je dobil odgovor, da je opreme za štirideset velikih tovornjakov, kar ni mogel verjeti organizatorju Andreju, ki je na obisku spremljal Šulića.

Nato je Šulić za naš medij še dodal, da bo jutrišnji koncert poseben, saj ga bo odigral pred domačo publiko. “Pred domačini, družino in prijatelji se prav gotovo želiš pokazati v najboljši luči, zato bo jutri prisotne tudi nekaj več treme, čeprav sem prepričan, da bodo vsi domov odšli zadovoljni,” je občutke pred koncertom komentiral Šulić. Zaupal nam je, da pripravljajo poseben koncert, saj vedno želijo koncertu dodati lokalni značaj, vendar podrobnosti ni želel izdati. Po koncertu pa bo Luka Šulić nekaj časa preživel tudi v objemu domačega doma, ki mu zelo veliko pomeni, saj Maribor po celem svetu nosi s seboj, zato o selitvi drugam sploh ne razmišlja. “Pohorje in vsa narava, ki obdaja Maribor mi daje ustvarjalno energijo in mir, ki ga potrebujem po napornih turnejah. Tukaj se enostavno odlično počutim,” še pove Šulić in na naše vprašanje, kaj doma posluša glasbenik, ki uspešno prepleta klasiko z ritmi trdega roka, odgovoril, da pred spanjem klasiko, ko vozi avtomobil pa rock.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.