22:13, sob, 27. Jul

Dan Zemlje obeležili v Rušah





K nam je prišla pomlad in z njo urejanje in čiščenje okolja. Zavedamo se, da smo del tega planeta in da lahko vsak od nas pripomore, da bomo bivali v lepšem in čistejšem okolju.

IMG_0611

Tudi letos je Krajevni odbor Ruše v sodelovanju z režijskim obratom Občine Ruše, zavodom Cezam in predstavniki društev organiziral čistilno akcijo. Občani so se v manjših skupinah lotili čiščenja celotne občine. Med smetmi je bilo veliko plastenk, pločevine, plastičnih vreč, stvari, ki bi se v naravi razgrajale precej časa, prav tako pa dež izpira vse te okolju neprijazne stvari in s tem pridejo v našo podtalnico in škodujejo nam in okolju. Občani opažajo, da je z vsakim letom njihova okolica čistejša. Z akcijami kot je ta pa ljudi še dodatno spodbudijo, da skrbijo za okolje ter smeti odpeljejo na mesta, ki so temu namenjena in z njimi ne obremenjujejo okolja. Čistilni akciji so se pridružili tudi otroci iz OŠ Janka Glazerja Ruše.
IMG_0645

V okviru eko dneva so otroci najprej čistili okolico, nato pa je sledila prireditev s kulturnim maratonom ob Dnevu zemlje. Učenci so s petjem, besedo in plesom poskrbeli za odličen program. Prireditev se je zaključila z nastopom Godbe Ruše. Ob pestrem programu osnovnošolcev pa smo si lahko ogledali tudi stojnice domačih obrtnikov. Na voljo nam je bila tudi ekološka tržnica ter prodaja cvetja in sadik. Izdelke na stojnicah pa je bilo mogoče tudi kupiti. Po prireditvi so se učenci odpravili v razrede, kjer so bile za njih pripravljene še razne delavnice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.