00:35, pet, 26. Apr

Maribor izgubil tekmovanje za Zlato lisico





Današnja snežna kontrola za Zlato lisico poteka v Kranjski Gori, nam je zaupal Srečko Vilar, generalni sekretar Zlate lisice.

Vir: spletna stran Zlata lisica

Še včeraj so organizatorji Zlate lisice napovedali, da bo snežni kontrolor FIS in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr danes prišel v Maribor, da preveri progo za tekmovanje.

Temperature niso dovolj padle 

Prvotno bi moral tekmovalno progo za 57. Zlato lisico preveriti že včeraj, 7. januarja, vendar je zaradi snežnih razmer in vremenske napovedi, ki obeta ohladitve, kontrolo prestavil za en dan. A očitno to ni bilo dovolj za Mariborsko Pohorje, saj temperature zadnje dni niso padle pod ničlo in niso dovoljevale priprave spodnjega dela proge na Pohorju. Sicer je vrhnji del proge na Pohorju snežni kontrolor preveril že ko se je vračal iz Hrvaške in je pripravljen na tekmovanje.

Tekmi želijo obdržati v Sloveniji

V kolikor da snežni kontrolor danes zeleno luč tekmovališču v Kranjski Gori, to pomeni da bosta dve veleslalomski tekmi prihodnji vikend potekali na Gorenjskem. Kot nam je v telefonskem pogovoru še zaupal Vilar, se trenutno borijo, da tekmi ostaneta v Slovenije in se ne selita v Švico.

V Mariboru premalo snega, v Kranjski Gori preveč. Progo v Podkorenu bo potrebno temeljito utrditi

“Dokončne odločitve še nismo sprejeli, toda sem 100-odstotno prepričan, da bodo organizatorji iz Maribora, v sodelovanju z lokalnimi smučarskimi delavci, uspeli pripraviti in utrditi progo. Le dogovoriti se še moramo, kako, glede na vremensko situacijo in napovedi,” je po pregledu tekmovalne proge v Podkorenu, kjer je več kot dva metra snega, povedal tekmovalni direktor tehničnih preizkušenj ženskega dela svetovnega pokala Markus Mayr.

Zlata lisica se tako ponovno seli iz Maribora v Kranjsko Goro, kjer je gostovala tudi lani. Potem ko se ponoči ni dovolj ohladilo in v Mariboru niso mogli pognati snežnih topov, se je kontrolor FIS Markus Mayr odpeljal na kontrolo rezervne proge za 57. Zlato lisico v Kranjsko Goro.

Po pregledu proge v Podkorenu, skupaj z vodjo tekmovanja Mitjo Drašičem, je Masrkus Mayr povedal: “Narediti moramo načrt, kako naprej. Na žalost, tokrat ni premalo, temveč preveč snega. Sneg je svež, z veliko zraka, mehek, to je odličen sneg za smučanje, toda ne za tekmovanje. Enostavno ni dovolj trdo. Zato se moramo dogovoriti, kako bodo progo v naslednjih dneh, glede na vremensko situacijo, utrdili.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.