06:58, sob, 20. Apr

Danes bi moral zaživeti urad za demografijo, a ni nič znanega





V skladu z odlokom vlade bi z današnjim dnem moral začeti delovati urad za demografijo, vendar za zdaj glede tega ni nič znanega. Tudi na uradu vlade za komuniciranje v sredo niso imeli informacije o tem. Prav tako še ni znano, ali se je koalicija dogovorila, kdo bo urad, ki ga je vlada z odlokom ustanovila lani, vodil.

FOTO: Pixabay.com

Vlada je oktobra lani namreč z odlokom ustanovila urad za demografijo, ki bi po prvotnem načrtu moral začeti delovati 15. januarja.

A je tik pred tem datumom s spremembo odloka o ustanovitvi in nalogah urada podaljšala datum začetka uporabe odloka za tri mesece, in sicer na 15. april.

Danes pa še ni znano, kdaj bo urad, ki naj bi imel sedež v Mariboru, začel delovati in kdo ga bo vodil. Sprva je bilo sicer predvideno, da ga bo vodil minister brez listnice iz kvote DeSUS. Pozneje so odlok spremenili na način, da je v njem zapisano, da bo urad vodil direktor, ki bi bil odgovoren vladi.

DeSUS je decembra lani koalicijo Janeza Janše zapustila, a se je opredelila kot zmerna opozicija. Pred nekaj dnevi so napovedali, da bodo delovali kot sredinska stranka, sicer pa strankini poslanci še vedno podpirajo večino vladnih predlogov. Zlasti gre za točke, ki so zapisane v koalicijski pogodbi, ki jo je DeSUS sopodpisala.

Današnjega širšega koalicijskega vrha, ki bo popoldne na Brdu pri Kranju, se bo v imenu poslanske skupine DeSUS udeležil poslanec Robert Polnar, je ta potrdil za STA. Koalicijski vrh bo razpravljal o uresničevanju koalicijskih zavez, med katerimi je bila tudi ustanovitev urada za demografijo. Tako je pričakovati, da se bodo danes dotaknili tudi tega vprašanja.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.