0:19, petek, 27.09.2024
Maribor

Danes bo na računih določenih Slovencev izredno nakazilo

Znova bo nakazan draginjski dodatek za otroke, za katere imajo starši veljavno odločbo za otroški dodatek. Starši bodo tako danes poleg otroškega dodatka prejeli tudi dodatno izplačilo – draginjski dodatek.

Draginjski dodatek za otroke

Z ukrepom je vlada želela v času draginje pomagati družinam, ki so upravičene do otroškega dodatka. Tako bodo v novembru in decembru 2022 ter januarju 2023 poleg otroškega dodatka za vsakega otroka prejele tudi draginjski dodatek. Do draginjskega dodatka v višini otroškega dodatka za prvega otroka bodo upravičene družine glede na dohodkovni razred. Dodatek bo družina prejela za vse otroke, za katere prejema otroški dodatek. V kolikor je torej družina umeščena v prvi dohodkovni razred in ima tri otroke, bo prejela draginjski dodatek v višini 368,37 evrov, torej trikrat po 122,79 evrov.

Za upravičenost do draginjskega dodatka bo družina morala imeti veljavno odločbo za otroški dodatek za oktober/november/december. Ker se otroški dodatek izplačuje za nazaj, to pomeni izplačilo v novembru/decembru/januarju. Draginjski dodatek bo družina prejemala tri mesece (november/december/januar) poleg otroškega dodatka oziroma krajše obdobje, če bodo do otroškega dodatka upravičeni za krajše obdobje. Na primer, če se bo otrok rodil decembra in bo do otroškega dodatka upravičen od decembra dalje, bo prejel izplačilo draginjskega dodatka samo v januarju in sicer na isti dan, kot otroški dodatek. Na ta dan bodo upravičenci prejeli dve ločeni nakazili.

Do draginjskega dodatka bodo upravičene tudi rejniške družine za otroke, stare do 18 let, še zapišejo na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...