16:11, sre, 24. Apr

Danes bo v Mariboru zagorel olimpijski ogenj





Danes v Maribor prihaja slovenska olimpijska bakla, ki bo tudi uradno naznanila projekt Maribor- Evropsko mesto športa 2018. Dogajanje se bo pričelo ob 16.00 na trgu Leona Štuklja.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez, Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor so uspešno združili moči pred velikim športnim dogodkom na Trgu Leona Štuklja. Kot že veste, bo 24. januarja v spremstvu mariborskih športnikov, olimpijcev in pomembnih osebnosti športa v Maribor prispela Slovenska bakla. Dogodek, ki ga bo zaznamoval pester spremljevalni program vse od 16. do 18. ure, bo sklenjen z uradno otvoritvijo projekta Maribor – Evropsko mesto športa in nastopom glasbene skupine BQL.

Slovenska bakla je projekt, katerega pobudnik je Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez. Po vzoru potovanja olimpijske bakle po svetu, v času pred začetkom olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu, slovenska bakla že vse od 9. januarja letos potuje po naših krajih in združuje slovenske navijače. 24. januarja se bo ustavila tudi v Mariboru, od koder bo potovala še v Črno na Koroškem in se 29. januarja vrnila v Ljubljano. Dogodek, ki se bo odvijal od Trga Svobode vse do Trga Leona Štuklja in potekal med 16. in 18. uro, bo zagotovo zanimiv za vse generacije.

Program za vse generacije, posebej tudi za najmlajše

Ob 16. uri se začnejo olimpijske aktivnosti za najmlajše. Tako kot športniki na najpomembnejših tekmovanjih, bodo organizatorji tudi otroke, ki bodo opravili vseh 5 športnih izzivov, nagradili s prav posebnimi olimpijskimi medaljami. Letak, na katerem zbirajo žige za vsak opravljen izziv, prejmejo na prizorišču v šotoru OKS-ZŠZ, katerega prepoznavni znak je maskota Foksi.
Podelitev nagrad za najboljše šolske fotografije iz natečaja »Olimpijska razredna fotografija«, najbolj številčno šolo na dogodku in razglasitev treh najbolj športnih mariborskih šol v letu 2017  Mariborske osnovne šole so ves december pošiljale skupinske fotografije, na katerih je skupno več kot 1.000 učencev. Komisija bo imela veliko delo izbrati najboljše razredne fotografije, ki prejmejo nagrade Olimpijskega komiteja Slovenije. Prav tako bomo trem šolam, ki so najbolj številčno zastopane na dogodku, podelili brezplačne smučarske vozovnice za dan smučanja na mariborskem Pohorju. Sklepno dejanje bo podelitev zasluženih priznanj trem osnovnim šolam, ki so v šolskem letu 2016/17 dosegle najboljše uvrstitve na občinskih šolskih športnih tekmovanjih. V šolskem letu 2016/17 so sodelovale vse mariborske osnovne šole, za katere je nastopilo 3.972 učenk in učencev.

Prihod bakle v družbi mariborskih olimpijcev

Prihod slovenske bakle in mimohod od Trga Svobode čez Grajski trg in Gosposko ulico do TrgaLeona Štuklja Slovenska bakla bo na trg Svobode prispela okrog 17. ure, slavnostni prihod pa bodo pospremili nekateri mariborski olimpijci ter dobitniki olimpijskih odličij (Katja Koren Miklavec, Miha Verlič, Mitja Robar in Franjo Izlakar), župan MO Maribor Andrej Fištravec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec ter častni gost, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev in častni predsednik OKS-ZŠZ, dr. Janez Kocijančič. Slovensko baklo na svoji poti vseskozi spremlja Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijskih igrah v južnokorejski Pjongčang peljal slovenske navijače. Otvoritev projekta Maribor – Evropsko mesto športa s predstavitvijo mariborske futsal ekipe gluhih in naglušnih, ki odhaja na 5. Ligo prvakov gluhih v futsalu Alcala de Henares Španija 2018 Društvo gluhih in naglušnih Podravje Maribor ima izjemno talentirano futsal ekipo, ki je že 23-krat osvojila naslov državnih prvakov in s tem pokazala svoj talent. Z nazivom državnih prvakov so si hkrati zagotovili nastop na Ligi prvakov gluhih v futsalu, ki se bo odvijala konec januarja 2018 v Alcala de Henares v Španiji. MO Maribor je skupaj s partnerji projekta Evropsko mesto športa 2018 zagotovila brezplačen prevoz ekipe na letališče v Budimpešto. Skupaj z vsemi prisotnimi občani jim bomo čestitali za dosedanje vrhunske uspehe in zaželeli kar se da uspešne nastope na Ligi prvakov konec meseca januarja.

Zaključek programa bo ob 18. uri, ko bo nastopila glasbena skupina BQL.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.