05:39, čet, 18. Apr

Danes bo znan državni prvak Slovenije





Danes se bo končala slovenska nogometna sezona. Šele v zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije bo znan prvak za sezono 2019/20. V boju sta še Celje in Olimpija, ki bosta v boju za prvo mesto medsebojno tekmo igrala danes ob 20.45 v Celju. V prednosti so Celjani, ki imajo na lestvici dve točki več.

FOTO: Pixabay.si

Letos bo končnica tekmovanja res nekaj posebnega, saj bo o naslovu v zadnjem krogu odločala medsebojna tekma kandidatov za naslov. Danes pozno zvečer bo znano, ali se bodo lovorike tretjič veselili Ljubljančani ali pa sploh prvič Celjani.

Olimpija lovi s sedanjim klubom tretji naslov prvakov po sezonah 2015/16 in 2017/18. Pred tem pa je “stara” Olimpija v samostojni Sloveniji zmagala še v sezonah 1991/92, 1992/93, 1993/94 in 1994/95. Celjani pa doslej še nikoli niso bili slovenski prvaki.

Olimpija je bila do predzadnjega kroga v boljšem položaju. Toda poraz na tekmi s Taborom iz Sežane v nedeljo je Olimpijo s prvega mesta potisnil na drugo, namesto točke prednosti ima zdaj ljubljanska zasedba dve točki zaostanka (66-68).

Celjani so si sicer v 34. krogu tudi dovolili spodrsljaj, ko so proti predzadnjemu Triglavu doma osvojili le točko. A ta ni bil usoden. Položaj na lestvici je tako zdaj zelo v prid celjske ekipe.

Celjani si lahko tako privoščijo celo neodločen izid, pa bodo še vedno prvaki. Za Olimpijo pa šteje le zmaga. V prejšnjih treh tekmah sezone sta ekipi enkrat igrali neodločeno, Ljubljančani so zmagali s 3:1, Celjani pa z 1:0.

Razplet predzadnjega kroga je dokončno iz igre za naslov izločil tudi Mariborčane, ki so imeli pred tem sicer majhne teoretične možnosti, a ob štirih točkah zaostanka za Celjem na vrh ne morejo več. Lahko pa, če bodo danes premagali Aluminij in bo Olimpija izgubila, še skočijo na drugo mesto.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.