15:15, sre, 24. Apr

Danes bo znano, kdo bo novi direktor UKC Maribor





Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes opravil izbor novega direktorja te druge največje bolnišnice v državi za naslednja štiri leta. Aktualnemu direktorju Vojku Flisu namreč 19. junija poteče mandat in se ni odločil za ponovno kandidaturo. Po poročanju časnika Večer je v igri le še en kandidat, in sicer Anton Crnjac.

Predstavil se bo le en kandidat

Na razpis, ki ga je UKC Maribor objavil 14. aprila, sta se prijavila dva kandidata, a je kasneje eden od njiju odstopil od kandidature.

Tako se bo članom sveta zavoda danes popoldne predstavil le en kandidat. Odločitev o potrditvi tega kandidata za novega direktorja morajo sprejeti z večino glasov vseh prisotnih članov sveta, prisotnih mora biti najmanj šest od skupno enajstih članov.

Strokovni vodja klinike za kirurgijo in predstojnik oddelka za torakalno kirurgijo Anton Crnjac je bil strokovni direktor UKC Maribor, ko je slednjega vodil dolgoletni direktor Gregor Pivec.

Direktorja UKC Maribor, ki ima štiriletni mandat, po statutu imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej vlade.

Prej predstojnik oddelka za žilno kirurgijo na kliniki za kirurgijo UKC Maribor Vojko Flis je bil za direktorja imenovan junija 2017, ko je potekel mandat dotedanjemu vršilcu dolžnosti direktorja Janezu Lavretu. Položaj direktorja UKC Maribor se je leto prej sprostil po 20 letih, ko je dolgoletni direktor Pivec odstopil.

Seja ne bo odprta za javnost

Današnja seja sveta UKC Maribor bo po dolgem času spletne oblike ponovno izvedena v živo, a zaradi ukrepov, povezanih s covidom-19, ne bo odprta za javnost. Odločitev o novem direktorju bo medijem po koncu seje posredoval predsednik sveta zavoda Kazimir Miksić, ki je ta položaj zasedel pred mesecem dni, po odstopu Jožeta Šabedra in zamenjavi še dveh članov sveta zavoda s strani vlade.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.