02:15, ned, 7. Jul

Danes je dan zdravja, mariborski zdravstveni dom ponuja na trgu merjenje krvnega tlaka in razna testiranja





Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor je danes, 7. aprila 2023, ob svetovnem dnevu zdravja dogodek “Dan zdravja” z več aktivnostmi.

Na Trgu Leona Štuklja v Mariboru se med 9. in 12. uro odvija predstavitev CKZ ZD Maribor in preventivne dejavnosti ZD Maribor. Na dogodku je tudi Svit kontaktna točka, predstavitev Cepilne ambulante ZD Maribor in možnost ogleda reševalnega vozila. Predstavljajo se različni profili v zdravstvu, sodelujejo pa tudi nekatera društva. Udeleženci si lahko brezplačno izmerijo krvni tlak in s fizioterapevti in kineziologoma lahko opravijo različna testiranja. Možno je preveriti zmogljivost prijema ali se udeležiti šestminutnega testa hoje oziroma dvominutnega testa stopanja na mestu. V paviljonu v Mestnem parku je od 10. ure pod vodstvom psihologinj praktična, brezplačna delavnica »Tehnike sproščanja«.

Ob 11. uri je organiziran pohod na Piramido pod vodstvom fizioterapevtov. Zbirališče je na začetku Promenade v Mestnem parku, trasa pa poteka po označenih poteh. Pohod je primeren za vse (prilagajanje intenzivnosti tudi manj telesno pripravljenim).

V Sejni sobi ZD Maribor (Sodna ulica 13, 3. nadstropje) se je začelo ob 9. uri potekalo predavanje Zvišan krvni sladkor, ob 11. uri pa bo v Multimedijski učilnici ZD Maribor (Vošnjakova 2–4, 6. nadstropje) predavanje Zvišan krvni tlak. Obe predavanji vodita diplomirani medicinski sestri. V prostorih CKZ ZD Maribor (Vošnjakova 2–4, 6. nadstropje) je med 9. in 12. uro brezplačno merjenje telesne sestave in možnost individualnega posveta z dietetičarko. V laboratoriju ZD Maribor (Sodna 13, 2. nadstropje) je danes 30-odstotni popust na vse samoplačniške storitve.

Patricija Lunežnik, vodja Centra za krepitev zdravja ZD Maribor, je ob dnevu zdravja dejala: “Zdravje je vrednota, ki se je pogosto pričnemo zavedati šele, ko zbolimo oziroma zboli nekdo izmed bližnjih. V sklopu dogodka »Dan zdravja« želimo ljudi spodbuditi k aktivni skrbi za zdravje in jih ozaveščati o pomenu preventivne dejavnosti. V različnih aktivnostih, ki jih organiziramo, bodo udeleženci lahko spoznali delovanje CKZ ZD Maribor, preizkusili svojo pripravljenost in se posvetovali z različnimi strokovnjaki iz multidisciplinarnega tima.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.