00:57, pet, 26. Apr

Danes na Ptuju zaživela Odprta kuhna





Danes, 23. julija 2022, tešimo lakoto, žejo in željo po sproščenem poletnem druženju na že 10. izvedbi Odprte kuhne na Ptuju, ko bo na Mestnem trgu med 11. in 21. uro ponovno dišalo po vrhunski kulinariki.

Razvajali se bomo ob slastnih obrokih, osvežujočih pijačah, fini glasbi in odličnem vzdušju priljubljene kulinarične tržnice, ki od leta 2017 do danes v najstarejšem slovenskem mestu gostuje že desetič.

Izbira slastnih jedi bo tudi tokrat pestra, saj bo več kot dvajset obedovalnic iz vse Slovenije postreglo s svetovno kulinariko, domačimi jedmi, dobrotami z žara in posladki za povrh. Na svoj račun bodo prišli tako mesoljubi ter ljubitelji rib in morskih sadežev kot tudi vegetarijani in vegani.

V skrbi za okolje bodo vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, kulinarični dogodek pa bo imel tudi dobrodelno noto: s projektom Na dobrih svet stoji se organizatorji Odprte kuhne na svojih gostovanjih po Sloveniji trudijo razveseliti tudi katero od lokalnih dobrodelnih organizacij. Skupaj s soorganizatorjem dogodka, Zavodom za turizem Ptuj, so za pogostitev izbrali humanitarno društvo Ars Vitae: družinam iz socialno šibkejših okolij bo tako v razdelilnico donirane hrane dostavljen paket kulinaričnih dobrot ponudnikov tokratne Odprte kuhne.

»Zelo nas veseli, da bomo ponovno razveselili vse ljubitelje dobre kulinarike, s čimer bomo povezali gurmane in ljubitelje kulture, saj prav v teh dneh na ptujskih ulicah poteka glasbeni festival Arsana. V posebno čast si štejemo, da bomo tokrat, skupaj z organizatorji, razveselili še humanitarno društvo Ars Vitae in bomo tako del pozitivnega kulinaričnega utripa prenesli tudi ranljivejšim skupinam ljudi«, dodaja direktorica Zavoda za turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec.

V Društvu Ars Vitae z navdušenjem pozdravljajo projekt Odprte kuhne

»Hrano, ki nam jo bodo podarili, bomo razdelili v okviru našega projekta Donirana hrana. Ko smo o tem obestili naše uporabnike, so bili zelo veseli in presenečeni hkrati. Poznajo koncept Odprte kuhne, vendar še nikoli niso bili na tovrstnem dogodku. Močno se veselijo vseh teh gurmanskih dobrot. V imenu naših uporabnikov, ki bodo deležni pokušine vrhunske kulinarike, se zahvaljujemo vsem, ki kakorkoli pomagajo pri izvedbi projekta Odprta kuhna. Zahvala, da bomo lahko našim ljudem pričarali izkušnjo, ki je drugače verjetno ne bi doživeli, gre tudi Zavodu za turizem Ptuj«.

Naslednja priložnost za uživanje v gurmanskih presežkih Odprte kuhne bo 8. oktobra 2022, ko se karavana ponovno vrne na ulice najstarejšega mesta.

Kulinarični dogodek organizira Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju z Odprto kuhno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.