02:36, čet, 25. Apr

Danes obeležujemo mednarodni dan solidarnosti





Danes obeležujemo mednarodni dan solidarnosti, ki ga je Organizacija ZN razglasila pred 15 leti. Slovenska karitas letos posebej naproša k solidarnosti s starejšimi, ranljivimi skupinami in vsemi naključnimi mlajšimi, za katere ima lahko bolezen covid-19 resne posledice za njihovo zdravje ali pa celo ogroža njihovo življenje.

FOTO: Pixabay.com

Pravilno preventivno ravnanje lahko pomaga preprečiti marsikatero trpljenje, tako pri obolelih, kot pri njihovih svojcih, so v sporočilu za javnost zapisali v Slovenski karitas.

Pri tem so opozorili, da noben ukrep države ali zdravstva ne more učinkovati brez naše zavesti o upoštevanju priporočil o potrebni razdalji, higieni rok, pogostem zračenju prostorov in pravilni uporabi mask v zasebnem življenju, v javnosti in tudi na delovnem mestu.

Solidarnost in sočutje

“Ostanimo človeški in solidarni. Zagotovo je nekoliko omejeno naše udobje, zagotovo vsi čutimo pomanjkanje človeških stikov v vseh razsežnosti. Vendar naše odpovedi in omejitve niso primerljive z dragocenostjo vsakega življenja,” so poudarili.

V Slovenski karitas pa izražajo solidarnost tudi z vsemi zdravstvenimi delavci ter osebjem v bolnicah in domovih za starejše. Solidarnost izražajo tudi z vsemi v nujnih službah.

Iskanje alternativ za druženje

“Pomagajmo jim s tem, da ravnamo pravilno in smo dobronamerni ter da v okviru danih možnosti in po svojih najboljših močeh skrbimo za zdravje in dobro počutje vseh nas,” so pozvali.

V Slovenski karitas so izpostavili še iskanje alternativ za druženje z najbližjimi v času praznikov.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.