19:29, čet, 18. Apr

Danes skakalci brez stopničk, a kljub temu z odličnimi rezultati





Avstrijec Jan Hörl (123,4 točke) je zmagovalec posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v poljski Wisli. Drugi je bil Norvežan Marius Lindvik (255,2), tretji pa še en Avstrijec Stefan Kraft (253,6). Najboljši Slovenec je bil Cene Prevc (241,6) na šestem mestu. Lovro Kos (240,3) je končal na osmem mestu.

Cene Prevc je po odlični predstavi na ekipni tekmi tudi tokrat dosegel dober rezultat. Kljub temu je s šestim mestom nekoliko zaostal za doslej najboljšo posamično uvrstitev (dvakrat je bil peti), po prvem skoku pa se mu je obetal boj za stopničke, saj je za vodilnim Hörlom zaostajal vsega 1,6 točke. V finalu je skočil 116,5 metra in s četrtega padel na šesto mesto.

Od slovenskih orlov se je izkazal tudi Kos, ki je po prvi seriji zasedal 20. mesto, v drugo pa je izkoristil boljše razmere ter s 128 metrov dolgim skokom napredoval vse do osmega mesta in precej izboljšal najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Pretekli konec tedna je bil v Ruki 15.

V točkah pet Slovencev

Za Kosom se je na 13. mesto uvrstil Anže Lanišek (235,1). Po znižanju zaletnega mesta ravno pred njegovim skokom, ki je meril 119 metrov, je bil v izteku kar jezen, na koncu pa je v finalu celo pridobil dve mesti in ostal na drugem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Za Laniška se je uvrstil Timi Zajc (232,8), ki je v finalu izgubil štiri mesta in bil 16. Točke je od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote osvojil še Peter Prevc (225,4), ki je bil 21. Po prvi seriji je zasedel 25. mesto.

En naš diskvalificiran 

Domen Prevc je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran že po prvi seriji, že tako pa je bil prekratek, da bi se uvrstil med dobitnike točk.

Prvič v karieri je zmago slavil Avstrijec Hörl. Pred tem je enkrat že stal na odru za zmagovalce, in sicer v Engelbergu pred dvema letoma. Tri zmage je v svetovnem pokalu vpisal na ekipnih tekmah, med drugim tudi v soboto, ko je Avstrija slavila pred Nemčijo in Slovenijo.

Najboljši skakalci se bodo prihodnji konec tedna merili v nemškem Klingenthalu, kjer bosta v soboto in nedeljo posamični preizkušnji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.