11:02, sob, 20. Apr

Danilo Burnač ni več direktor Mariborskega vodovoda





Od včeraj Danilo Burnač ni več direktor javnega podjetja Mariborski vodovod. Na naše klice se sicer ni odzval, glede na pridobljene informacije pa naj bi Burnač nastopil kot varuh interesov zunanjih občin, ki so soustanoviteljice Mariborskega vodovoda, in varuh interesov zaposlenih v istem podjetju.

V sporočilu za javnost Mariborskega vodovoda je zapisano, da je prišlo do spremembe v upravi uspešnega javnega podjetja Mariborski vodovod. “Po 12 letih dobrega strokovnega vodenja, v katerem je bil narejen velik razvoj podjetja in prejemu številnih nagrad, Danilo Burnač z včerajšnjim dnem ni več direktor družbe Mariborski vodovod. Po opravljenih razgovorih z županom Mestne občine Maribor Sašom Arsenovičem, je bil sklenjen sporazum med direktorjem Mariborskega vodovoda mag. Danilom Burnačem in Nadzornim svetom podjetja o predčasnem zaključku mandata,” je zapisano v sporočilu in še: “Pogledi na vizijo Javnega holdinga Maribor in s tem razvoja in vodenja Mariborskega vodovoda so se pomembno razlikovali. Zato je bilo sporazumno dogovorjeno, da se poti razidejo. Takšen dogovor je bil sklenjen v obojestransko zadovoljstvo. Ob tem je župan MOM Sašo Arsenovič dejal: g. Burnaču želim veliko sreče na novi poslovni poti.«

Zapisali so še, da se dolgoletni direktor Danilo Burnač ob tej priložnosti zahvaljuje za požrtvovalno delo vsem zaposlenim, kot tudi bivšim sodelavcem, ki uživajo že zasluženi pokoj. Poudaril je: “Vodenje Mariborskega vodovoda mi je bilo v veliko čast in zadovoljstvo, zlasti zaradi odličnih, marljivih in vestnih sodelavcev, brez katerih ne bi uspeli doseči vseh uspehov, ki smo jih. Zahvalil bi se tudi vsem županom, ki so del našega sistema vodooskrbe oz. lastnikom, poslovnim partnerjem in medijem za korektno sodelovanje. Našim uporabnikom vode, pa želim, da bodo še naprej pili odlično vodo iz pipe.”

Danilo Burnač tako od včeraj ni več direktor Mariborskega podjetja. Vprašanja o tem smo poslali predsedniku nadzornega sveta Damijanu Škrinjarju, ki postaja vršilec dolžnosti direktorja Mariborskega vodovoda. Zapisal je: “Večinski lastnik in zdaj že bivši direktor MV g. Danilo Burnač sta imela različne poglede glede razvoja podjetja ter prihodnosti Mariborskega vodovoda, ter sta se sporazumno razšla, kar je praksa v korporativnem upravljanju podjetji, med lastniki in upravo.”

Svojo izjavo na to temo je danes ob 13. uri  podal tudi mariborski župan Saša Arsenovič, potezo je ocenil kot pravilno, “kako zrele osebe komunicirajo, ko so neka razhajanja v viziji. se znamo dogovorit, sporazumevati,” in dodal: “Gospod Burnač je kompetentno vodil podjetje 11 let. Trenutno si želimo več od tega, želimo si več razvoja, želimo si več strateškega dolgoročnega razmišljanja. Tu smo prišli do nekih šumov, nesoglasij in v takšnem primeru je prav, da to naredimo za zeleno mizo, se dogovorimo kako naprej. Mislim, da nam je to uspelo v obojestransko korist in predvsem v korist mesta, da se izognemo zgodbam, kjer se dokazuje, kdo ima bolj prav ali pa kdo je bolj navihan. Sem zelo vesel, da smo prišli do tega sporazuma in je pravilno sporočilo, kar se tiče korporativnega vodenja podjetij in razvoja mesta.”

Po besedah Arsenoviča bodo razpis za novega direktorja Mariborskega vodovoda razpisali v najkrajšem možnem času.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.