10:29, pet, 19. Apr

“Darilo s kmetije“





Mariborska razvojna agencija (MRA) je včeraj v okviru projekta Vinorodna pokrajina kot temelj turistične ponudbe območja TOTI LAS – KLOPOTEC, izvedla kulinarični dogodek z naslovom “Oblikovanje kakovostnih lokalnih (ne)kulinaričnih izdelkov – darilo s kmetije“. Tokrat se je dogodek odvijal v Jakobskem dolu v Pesnici, na kmetiji Mulec.

Kot so povedali na MRA želijo v okviru projekta partnerji povečati prepoznavnost vinorodnega območja kot enega najpomembnejših vsebin širše, trajnostno naravnane turistične destinacije Pohorje-Maribor, izboljšati povezovanje ponudnikov območja, izboljšati pogoje za uspešno trženje pridelkov, izdelkov in storitev podeželja. Vrednostno najbolj zahtevna aktivnost v projektu je po njihovih besedah bila postavitev turistično-informativnih tabel, drugi del pa predstavlja sklop promocijskih dogodkov in vinsko kulinarična karta.

Na dogodku so se s svojimi izdelki predstavili ponudniki območja TOTI LAS (Občina Pesnica, Občina Šentilj, Občina Kungota, Občina Duplek in Mestna občina Maribor), v nadaljevanju pa je sledila kuharska in kreativna delavnica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.