23:08, tor, 25. Jun

Darsovi zaposleni zaradi nezadovoljstva s plačami na protestnem shodu





Sindikat delavcev Darsa danes pred Darsovo upravno stavbo v Ljubljani organizira protest, saj je nezadovoljen s potekom pogajanj z vodstvom glede plač zaposlenih. Opozarja, da število zaposlenih že leta stagnira, delovne obremenitve pa naraščajo. Zaposleni so nezadovoljni tudi zaradi političnega kadrovanja v vodstvu in s tem povezani prejemki.

Sindikati v Darsu so podali predlog za dvig osnovnih plač v podjetju zaradi zaostankov v rasti plač, ki so se nabrali med leti 2009 in 2019. Delo postaja vse zahtevnejše in nevarnejše, pritiski na zaposlene pa se povečujejo do te mere, da to že vpliva na varnost zaposlenih, so v četrtek sporočili iz Sindikata delavcev Darsa, ki je del KSS Pergam.

Nezadovoljstvo zaposlenih se povečuje 

“Medtem ko so poslovni rezultati v družbi odlični in ostajajo neporabljena sredstva na postavki stroškov dela, se nezadovoljstvo zaposlenih posledično povečuje,” so poudarili in dodali, da nezadovoljstvo potrjujejo tudi ankete med zaposlenimi.

Upravi tudi očitajo, da se do napovedi javnega shoda o dvigu plač ni želela resno pogovarjati. V pogajanjih je uprava sicer podala nekatere predloge za dvig plač zaposlenih, vendar je velika večina članov sindikata predloge zavrnila, saj se le delno nanašajo na dvig osnovnih plač, so dodali.

Javni shod ob 14. uri organizirajo kot izraz nezadovoljstva z dano ponudbo uprave in v podporo prizadevanju Sindikata delavcev Darsa v boju za višje plače zaposlenih ter kot opozorilo upravi, da v izogib zaostrovanju sindikalnih aktivnosti stori dodatne korake v smeri upravičenih pričakovanj in zahtev zaposlenih, so sklenili.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.