19:37, tor, 5. Dec

David Kastelic novi predsednik uprave zavarovalnice Grawe

Mesto predsednika uprave zavarovalnice Grawe s sedežem v Mariboru je z oktobrom prevzel David Kastelic, ki je v zavarovalnico prišel maja letos iz Zavarovalnice Sava. Kot pravi, se bodo še naprej osredotočali na zavarovalne potrebe posameznikov, gospodinjstev ter malih in srednje velikih podjetij.

Dosedanjemu predsedniku uprave Marku Mikiču, ki je pred 32 leti sodeloval pri ustanovitvi prve tuje in zasebne zavarovalnice v Sloveniji ter bil nato vsa leta član uprave, je konec septembra potekel mandat, so sporočili iz zavarovalnice Grawe. Člana sta še Helga Rudorfer in Simon Husar.

Povišala so se izplačila odškodnin in zavarovalnin

Zavarovalnica Grawe je imela v prvih šestih mesecih letos 24,8 milijona evrov bruto prihodkov od zavarovalnih premij, od tega 16,8 milijona evrov na področju premoženjskih zavarovanj in osem milijonov evrov na področju osebnih zavarovanj. Povišala so se tudi izplačila odškodnin in zavarovalnin, saj je leto zaznamovano z vremenskimi ujmami.

Grawe je v 100-odstotni lasti zavarovalnice Grazer Wechselseitige Versicherung, ki sodi med velike avstrijske zavarovalnice. Med glavne posle skupine Grawe s 17 hčerinskimi zavarovalnimi družbami v srednji Evropi sodijo sklepanje zavarovanj in naložbe v nepremičnine.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav