04:21, ned, 28. Jul

Delegacija MOM na gospodarskem obisku v Moskvi





Mariborska delegacija je bila v preteklih dneh na gospodarskem obisku v Moskvi, kjer se je sestala s Nj. eksc. mag. Primožem Šeligo, slovenskim veleposlanikom v Moskvi.

delegacija MOM

Na sestanku sta se župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec in veleposlanik pogovarjala o tekočih projektih Maribora z Rusijo, denimo o ČHE Kozjak in ruskem muzeju. Župan je veleposlaniku predstavil projekt Invest in Maribor – Welcome to Slovenia, v okviru katerega bo Mestna občina Maribor prihodnje leto organizirala Slovensko-ruski poslovni forum. Veleposlanik je pri tem ponudil pomoč in delegaciji podal informacije o priložnostih, ki se odpirajo v državah osrednje Azije.

Med svojim obiskom se je mariborska delegacija sestala tudi s podjetjem Tyazhmash, ki sodi med največja svetovna podjetja za izdelavo energetskih objektov in opreme. Na sestanku so govorili o možnostih sodelovanja podjetja pri izgradnji črpalne hidroelektrarne Kozjak. Podjetje je predstavilo svoj interes in možnosti izpeljave ter financiranja projekta. Operativni sestanki bodo sledili.

Delegacija se je na povabilo udeležila tudi praznovanja mestnega praznika na Rdečem trgu, kjer je Moskva praznovala mestni praznik – Dan Moskve. Tako je na Rdečem trgu potekala spektakularna prireditev, kjer je nastopilo 16 orkestrov, ki so bili izbrani izmed 100 najboljših na svetu. Eden izmed nastopajočih orkestrov je bila pihalna godba KUD Pošta iz Maribora. Ob številnih gostih iz tujine se je prireditve udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin.
Minuli teden je veleposlanik Ruske federacije Nj. eksc. dr. Doku Zavgajev županu dr. Andreju Fištravcu podelil visoko rusko državno odlikovanje – red prijateljstva. Z njim je bil župan nagrajen za velik prispevek h krepitvi prijateljstva in sodelovanja z Rusko federacijo, razvoj trgovinsko-gospodarskih in kulturnih povezav. Priznanje podeljuje Ministrstvo za obrambo Ruske federacije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.