13:09, čet, 28. Mar

Denar za Festival Lent JE





Država BO sofinancirala Festival Lent! Tako so danes sklenili na vladi. Kot je na svojem Facebook profilu zapisal mariborski župan dr. Andrej Fištravec, je vlada na njegovo pobudo “sprejela sklep, da bo zagotovila dodatnih 77.000 evrov. To pa tudi pomeni, da bomo Festival Lent lahko izpeljali v celoti.”

Vlada RS je na današnji seji sprejela sklep, da se na podlagi drugega odstavka 67. člena Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo in predloga ministra za kulturo, ugotovi javni interes Republike Slovenije in se v okviru sistema financiranja občin Mestni občini Maribor za leto 2014 iz proračuna Republike Slovenije zagotovijo dodatna sredstva za sofinanciranje Festivala Lent, ki ga izvaja Narodni dom Maribor, v višini 77.000 evrov.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

MOM bo na podlagi izrednega dogodka, dodatnih državnih sredstev za izvedbo Festivala Lent, v enaki višini zagotovila sredstva iz Splošne proračunske rezervacije. Pripravljenost države do reševanja Festivala Lent, kot tudi pogoj sorazmerne vključitve občine v takšno reševanje, je nepredviden in neplaniran odhodek, vendar hkrati pomemben za razpoznavnost mesta, turistično ponudbo in kulturno udejstvovanje. Vse to predstavlja ustrezne razloge za koriščenje omenjene postavke. Ker takšno prerazporeditev sredstev po določbah o pristojnosti organov opravlja župan sam, bodo sredstva zagotovljena neposredno po sklenitvi ustreznega sporazuma z Ministrstvom za kulturo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.