08:41, sob, 20. Apr

Deskarja ekipno tekmo v paralelnem veleslalomu končala med boljšimi





Slovenska deskarja Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta ekipno tekmo v paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju končala na šestem mestu.

Po zmagah v predtekmovanju proti ZDA in v osmini finala proti Švici 2 sta bila v četrtfinalu hitrejša Avstrijca z njihovo tretjo ekipo.

Preizkušnjo sta slovenska predstavnika zgodaj zjutraj začela z zmago proti ZDA, potem ko tekmeca Cody Winters in Iris Pflum nista prišla do cilja. V osmini finala je nato Mastnak v boju z Dariom Caviezelom na krilih petkovega drugega mesta v posamični konkurenci Kotnikovi priboril veliko prednost. Dvaintridesetletnica jo je proti Julie Zogg zanesljivo zadržala za preboj v četrtfinale.

V njem je Mastnak po novi zmagi, tokrat proti Alexandru Payerju, Kotnikovi priboril 33 stotink naskoka, a je bila Sabine Schöffmann na koncu po seštevku časov hitrejša za 38 stotink.

Kmalu se začenjajo olimpijske igre

Zmago sta na koncu slavila prav slovenska krvnika Payer in Schöfmannova, ki sta v finalu ugnala Nemčijo 2 s Stefanom Baumeistrom in Melanie Hochreiter. Tretje mesto je pripadlo Južnima Korejcema Sanghoju Leeju in Haerim Jeong.

Mastnak in Kotnikova sta osvojila končno šesto mesto, kar je izenačena druga najboljša uvrstitev te dvojice. Peta sta bila v Cortini d’Ampezzo decembra 2019. Na prvi mešani ekipni tekmi v paralelnem slalomu v sredo v Bad Gasteinu Slovenija ni imela svojih predstavnikov.

Tekme v Avstriji ta teden so bile zadnje pred olimpijskimi igrami v Pekingu, ki bodo na sporedu med 4. in 20. februarjem.

Svetovni pokal se bo nato nadaljeval s paralelnim slalomom v Moskvi 26. februarja.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.