16:31, pon, 29. Jul

Dežniki niso uničeni





Minuli teden je v nekaterih medijih ter v javnosti odmevala novica, da naj bi bili dežniki na osrednji mariborski tržnici uničeni. Kot je pojasnila Petra Hercog iz Snage, to ne drži. Ravno zato, da jih sneg ne bi uničil, so jih zgolj zaprli, zdaj pa so ponovno odprti. Kaj pa o dežnikih, ki so pravzaprav vsakoletna zgodba, menijo branjevke?

dezniki, mb trznica (4)

Večini ponudnikov dežniki milo rečeno niso všeč. „Neugledni so, pa tudi praktični niso“,”voda kaplja po nas“, “to je obupno, edino Maribor ima tak!” S temi in podobnimi besedami so ponudniki na tržnici izražali svoja stališča. Strinjali so se, da bi bila fiksna “streha nad glavo” bistveno boljša rešitev ter, da je bila za njih boljša t.i. stara, torej prejšnja tržnica, ko dežnikov še ni bilo.

dezniki, mb trznica (3)

Streho si sicer želijo tudi na Snagi (ki so upravljalci trenutne infrastrukture), a morajo dogovor o dolgoročni rešitvi najti skupaj z lastniki, to pa je Mestna občina Maribor. “Upamo, da se bo v tem letu premaknilo kaj tudi na tem področju“, je dejala Petra Hercog. Dokler se (še) ne bo, morajo skrbeti za dežnike. To v praksi pomeni, da jih pred sneženjem zapirajo, ob prvih temperaturah nad 0 stopinj Celzija odpirajo, čistijo… in tako se zgodba ponavlja skozi vso zimo že več let zapored. Je smiselno?

zaprti dezniki, mb trznica (2)
Podrobnosti nocoj ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.