16:56, sre, 24. Apr

Dijaške in študentske vozovnice veljavne tudi za čas poletja





Ministrstvo za infrastrukturo je s sklepom avtomatično podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta 2022. To bo dijakom in študentom v poletnem času omogočalo brezplačno koriščenje javnega potniškega prometa, so sporočili z ministrstva.

Ministrstvo za infrastrukturo tudi v tem šolskem oziroma študijskem letu brezplačno podaljšuje veljavnost subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente v poletnih mesecih, kar jim v tem času omogoča brezplačno koriščenje javnega potniškega prometa na območju cele Slovenije. Na ta način želi država mlade vzpodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa in jim olajšati opravljanje obveznosti v času počitnic.

Vozovnice tudi za izlete, športne aktivnosti ali denimo prevoz na delo

Upravičenci pa na ta način lahko koristijo brezplačne vozovnice tudi za izlete, športne aktivnosti ali denimo prevoz na delo, ki ga mnogi opravljajo v poletnih mesecih. Avtomatsko podaljšanje mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo izvedlo v sistemu IJPP (Integrirani javni potniški promet) in bo za upravičence brezplačno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.