12:49, čet, 25. Apr

Dnevi knjige v Mariboru – napoved za danes in jutri





Pred nami je sončen petek, zadnji dan knjižnega sejma na Grajskem trgu, tako da izkoristite še zadnjo priložnost za nakup knjig za svoje najdražje ali zase po znižanih cenah. Knjižni sejem bo odprt do 19. ure.

Tudi danes lahko pokličete na tel. 064 163 217 med 8. in 16. uro in dobili boste bralko, ki vam bo z branjem polepšala dan v okviru ulične literarne akcije Želiš, da ti berem?

Zajeta slika

Tudi danes dopoldan (10. – 12. ure) in popoldan (15. – 18. ure) je odprta Čitalnica na jasi v Vetrinjskem dvoru, kjer vas vabijo na bralno plažo, knjižno bolho ter na delavnico kolaž besed.

Ob 10. uri bodo članice humanitarnega združenja žensk Inner Whell klub Maribor izvedle akcijo Podarimo knjigo in besedo v Zavodu Naprej, v Centru za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo.

Mlade in malo manj mlade vabijo ob 10. uri na Grajski trg v Mariboru, kjer bodo učenke 7. In 8. razredov OŠ Tabor I odigrale zanimivo gledališko predstavo Walter, zgodba o podgani.

Na čisto poseben kantavtorski nastop Najine ljubezni vabi na Grajski trg ob 10.30 uri, kantavtor Elvis Berljak.

Ob 11.00 uri odpre svoja vrata galerija Media Nox, kjer je na ogled razstava #Kosovel#, študentov Višje strokovne šole za fotografijo in oblikovanje iz Sežane. Razstava je posvečena letošnji 110. obletnici rojstva Srečka Kosovela ter se seli po Sloveniji. Razstava bo na ogled do 22. 5. 2014.

Na Grajskem trgu se bodo tudi danes predstavili dijaki srednjih šol na Srednješolskem literarno-glasbenem maratonu. Tokrat se predstavijo: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Prva gimnazija Maribor ter Konzervatorij za glasbo in balet Maribor.

Ob 13.uri bosteo lahko tudi letos na Grajskem trgu prisluhnili mariborskemu raperju Emkeju, ki bo povezoval letošnji Maraton rap in hip-hop poezije.

Sedaj pa ponovno nekaj za otroke. Popoldan ob 16. uri bodo na odru Grajskega trga na Osnovnošolskem gledališkem odru učenci 7. a razreda OŠ Ludvika Pliberška, odigrali gledališko predstavo Kje si, Uršika zala?

V Literarni hiši Maribor pripravljajo ob 18. uri dogodek Napisano v strogi formi SMS. Gost bo Branko Čegec iz Zagreba, pogovor bo vodil Marjan Pungartnik.

Share Slovenija vabi ob 19. uri v hostel Pekarna na predavanje o ezoterični literaturi Benjamina Crema.

Vse ljubitelje literature in glasbe vabijo na zaključno zabavo 17. Slovenskih dni knjige v Mariboru s karaokami v klub KGB ob 20. uri. Sodelovale bodo znane osebe z mariborske kulturne in družbene scene. Pesmi sta izbrala Petra Kolmančič in Rok Vilčnik, izvedba Sebastijan Duh, moderira Petra Bauman.

Sobota, 19. aprila pa bo rezervirana za glasbene in pesniške sladokusce, saj bo ob 20.30 uri v Salonu uporabnih umetnosti organiziran koncert Papir: Koncert za glasbene in pesniške sladokusce. Sodelujejo Rok Vilčnik (besedila), Ana Bezjak, Igor Bezget, Sebastijan Duh, Bruno Domiter ter Tadej Kampl.

Ste našli kaj zase J?

V sredo, 23. aprila, na svetovni dan knjige, vam pripravljamo še nekaj izrednih dogodkov.

Natančen program najdete na http://issuu.com/uroslehner/docs/e_mkc_sdk2014_brosura_vlozek2

Info: Sonja, 02 300 2995, 041 849 371

www.mkc.si/sdk

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.