23:01, pet, 19. Apr

Dober rezultat na evropskem prvenstvu v karateju





V Lizboni na Portugalskem je minuli vikend potekalo 41. kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo ter 6. evropski pokal mlajših članov v karateju. Med 27 slovenskimi tekmovalci, od katerih jih 6 nastopa v katah, je kot edini mladinec nastopil tudi Lovrenčan Tadej Dajčman, ki je novembra že nastopil na svetovnem mladinskem prvenstvu.
20140208_102847
Tadej je v soboto nastopil v katah za mladince (Junior kata male), kjer se je pomerilo 28 tekmovalcev iz prav toliko držav. V prvem krogu je nastopil proti Ciprčanu Nicolaou in zmagal 5:0. Nato je v drugem krogu izgubil proti kasnejšemu finalistu Italijanu Steai in si zato pridobil možnost nastopa v repasažu za uvrstitev od 5. do 9. mesta. V repasažu je najprej zmagal proti Dancu Lundi, nato izgubil proti Srbu Simiću in si prislužil odlično 7. mesto, kar je eden največjih uspehov slovenskih mladincev v karate katah zadnjega desetletja.
20131104_194837
Velike zasluge za Tadejev uspeh moramo, poleg fantovega talenta, zagnanosti in resnosti pri treningih, priznati dolgoletnemu lovrenškemu trenerju Arnoldu Skuhali 4. DAN, ki je vzgojil številne generacije zelo uspešnih karateistov in je skupaj s Tadejem na prvenstvu v Lizboni. Veliko posluha in truda za delovanje imajo vsa ta leta tudi v vodstvu Karate kluba Lovrenc, ki s skromnimi sredstvi uspe zagotavljati pogoje za treninge in izobraževanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.