22:17, sob, 27. Jul

Dobovec v finalu prve lige!





Odigrani sta bili še tretji polfinalni tekmi 1. slovenske futsal lige. Litija je bila še drugič boljša od Oplasta in jo od finala loči le še ena zmaga.

V Mariboru pa so domačini še tretjič priznali premoč ekipi iz Dobovca, ki se je s tem uvrstila v finale. Kljub udarnemu začetku gostov je bil rezultat tokrat negotov do konca srečanja. Ekipi RE/MAX Maribor preostane še tekma za tretje mesto, Dobovec Pivovarna Kozel pa čaka na svoj par v finalu, ki bo znan po četrti ali morebitni peti tekmi med Oplastom in Litijo.

Mariborčani so upali na morebitno zmago, ki bi jim odprla nove možnosti, vendar je Dobovec potrdil svojo kvaliteto in ugnal domačine s 4:3. Mariborska vrata so bila redno ogrožena že v uvodnih minutah srečanja in prvi polčas se je končal z 1:0 v prid gostov. Edini strelec prvega dela je bil Aleš Marot.

V drugem polčasu je Rok Mordej zvišal vodstvo gostov in s tem zabeležil še svoj 24 zadetek v sezoni. Mordej glede nasprotnika v finalu nima posebnih želj:
“Naj se odigra, kot se odigra. Mislim, da bo šlo v drugem polfinalu na pet tekem in vsak izmed teh dveh tekmecev ima svoje prednosti in slabosti, zato težko rečem, koga si želim v finalu. V finalu pa moraš biti pravi, če želiš zmagati.”

slika 2

V nadaljevanju ponovno zadel Marot, vendar je šlo tokrat za avtogol, ki je domače približal na minimalen zaostanek. Za Mariborčane je bila usodna 27 minuta srečanja, ko so sodniki izključili Žigo Čeha, kar pa je bila kot voda na mlina za goste, ki so prišli s številčno premočjo še do tretjega zadetka, tokrat ga je vknjižil Uroš Kroflič. . Mariborčani so nato poskusili tvegati s taktiko brez vratarja, ki pa jih je stala novega zadetka. Gostujoči branilec mreže ALen Mordej je izkoristil prazna vrata in Dobovec je zvišal rezultat na 4:1.

Mariborčani niso izobesili bele zastave, Sebastjan Drobne je zadel dva zadetka v zgolj eni minuti in poskrbel za napet zaključek srečanja. Dvojni zadetek Drobneta pa ni zadostoval za preobrat rezultata. Tekma se je konačala s 4:3 za Dobovec Pivovarno Kozel, ki se je s tem zabeležila še tretjo polfinalno zmago. Nogometaši Dobovca so presegli število dovoljenih prekrškov in bili kaznovani s kazenskim strelom, ki pa ga domači niso znali izkoristiti. Trener vijolic Drago Adamič je priznal premoč tekmecev in jim športno čestital za uvrstitev v finale: “Najprej čestitke ekipi Dobovca, ker če te ekipa v eni sezoni premaga petkrat, potem je njihovo napredovanje v finale zagotovo zasluženo.”, za poraze v polfinalu pa krivi predvsem pomanjkanje hrabrosti in izkušenj ter opozarja, da jim ostaja še tekma za tretje mesto.

Tretjo polfinalno tekmo – RE/MAX Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel si lahko premierno ogledate v ponedeljek, 13.4. ob 16.15, na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.