08:43, pet, 29. Mar

Dobra novica, dodatna ležišča za Študentske domove Univerze v Mariboru





Minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič in rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič sta podpisala pogodbo o pripojitvi Dijaškega doma Maribor k Univerzi v Mariboru.

S to pripojitvijo bodo mariborski študentski domovi pridobili dodatnih 232 ležišč, je zapisano na spletni strani ministrstva.

Namen pripojitve je zmanjšanje potreb dijakov po bivanju v dijaških domovih v Mariboru in hkrati povečanje potreb študentov po nastanitvi v študentskem domu v okviru mariborske univerze.

S prevzemom objekta na Gosposvetski cesti v neposredni bližini študentskega naselja in treh fakultet se preneha izvajanje dejavnosti dijaških domov in se nadaljuje izvajanje dejavnosti študentskih domov. Univerza bo prevzela celotno premoženje in kadre ter vse preostale dejavnosti tega dijaškega doma, so še dodali.

Študentski domovi Maribor razpolagajo s 2737 subvencioniranimi ležišči

V torek se je sicer iztekel rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto. Prednostni seznam študentov za vselitve bo objavljen v sredini septembra na spletni strani študentskih domov. Študenti bodo nato na domače naslove prejeli odločbo o dodelitvi subvencije.

Za prihodnje študijsko leto je v akademskih središčih Ljubljana, Maribor in Koper na voljo 12.149 mest za subvencionirano bivanje, od tega 4685 za sprejem in 7464 za podaljšanje bivanja, ter 49 mest za študente s priznano in začasno priznano mednarodno zaščito.

Študentski domovi Maribor razpolagajo s 2737 subvencioniranimi ležišči, Študentski dom Ljubljana s 7026 in študentski domovi primorske univerze s 324 subvencioniranimi ležišči za študente.

Višina subvencije v študijskem letu 2022/2023 v javnih dijaških, dijaško-študentskih in študentskih domovih znaša 21,5 evra, v zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih pa 32 evrov.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.