00:45, sob, 20. Apr

Dobra novica za občino Starše: Odobrena evropska sredstva za komunalno opremo obrtne cone Zlatoličje





Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila nekaj več kot 834.000 evrov evropskih sredstev za izgradnjo komunalne opreme v obrtni coni Zlatoličje v Občini Starše. Občina bo s pomočjo teh sredstev uredila poslovno cono, ki trenutno nima ustrezne komunalne, energetske in druge javne infrastrukture, so pojasnili.

Po podatkih vladne službe skupni stroški operacije znašajo 1,3 milijona evrov, skupni upravičeni stroški pa 1,11 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za omenjeni projekt namenil 834.300 evrov.

Želijo si pospešiti evropski razvoj

Občina bo v okviru projekta uredila obstoječo poslovno cono Zlatoličje, ki trenutno nima ustrezne komunalne, prometne, energetske in druge javne infrastrukture. Z investicijo v 4,28 hektarja veliko poslovno cono želijo povečati dodano vrednost za mala in srednje velika podjetja, omogočiti razvoj delovnih mest in pospešiti gospodarski razvoj.

“Z zagotavljanjem komunalno opremljenih zemljišč za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti krepimo konkurenčnost gospodarstva in skrbimo za okolje,” so v sporočilu za javnost zapisali na vladni službi.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.