11:37, pet, 29. Mar

Dobra novica za OFEM: Stanovalci mariborskih študentskih domov pritrdili prostovoljni izselitvi





Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru je podal pozitivno mnenje na prostovoljno začasno izselitev stanovalcev za namen organizacije in izvedbe Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM).

Ker bo v Maribor prišlo res veliko športnikov in ekip, je bil organizacijski odbor OFEM-a primoran poiskati rešitve za namestitvene enote tudi v študentskih domovih, saj v Mariboru ni dovolj drugih namestitvenih enot, da bi lahko namestili vse udeležence in sodelujoče samo v hotelih in hostlih.

Predlagali so, da bi se stanovalci čez poletje, najkasneje do 15. julija, izselili iz študentskega doma. Začasna izselitev bi trajala maksimalno pol meseca, do konca festivala, stanovalci pa bi bili oproščeni plačevanja najemnine za cel julij. Ob vrnitvi v študentski dom po koncu olimpijskega festivala evropske mladine, bi študentom, oz. stanovalcem, pripadala ista soba kot pred izselitvijo.

Stanovalci so lahko podali svoje mnenje v anketi 

Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru se je obrnil na stanovalce in jih prosil, da jim pomagajo oblikovati mnenje o začasni izselitvi preko spletne ankete, ki so jim jo posredovali na študentski mail. Študentje so lahko z reševanjem ankete podali svoje mnenje in predloge, kako izpeljati projekt tako, da bi bili čim manj oškodovani.

Anketo so lahko stanovalci rešili do petka, 25. novembra, do 12. ure. Dane rezultate anket in mnenja pa je študentski svet stanovalcev predstavil na seji, kjer je potem Študentski svet stanovalcev tudi podal pozitivno mnenje na prostovoljno začasno izselitev stanovalcev.

Na redni seji Študentskega sveta stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru, 28. novembra 2022, je namreč študentski svet stanovalcev podal pozitivno mnenje na prostovoljno začasno izselitev stanovalcev za namen organizacije in izvedbe Olimpijskega festivala evropske mladine. “Sprejem tega sklepa ni bil lahek. Vedno smo si in vedno si bomo prizadevali za stanovalce Študentskih domov Univerze v Mariboru,” so zapisali v objavi na družbenem omrežju.

Soglasje podali zaradi sočutja in podpore

Kot so še zapisali, anketa in sklep za njih nista bila samo formalnost, temveč tudi njihova skrb za vse stanovalce in osebna dolžnost, da vsakega posameznika vprašajo za mnenje. Dodali so, da so si prizadevali upoštevati vse odgovore in predloge o nastali situaciji. “Zaradi sočutja in podpore do mladih športnikov ter možnosti PROSTOVOLJNE IZSELITVE smo se odločili podati soglasje,” še pojasnijo.

#Vsakemu študentu, ki se bo prostovoljno izselil/preselil (zaradi kakršnih koli okoliščin) se bo vrnila enaka soba. Tisti, ki se bodo izselili, so opravičeni plačevanja stanarine (za tiste, ki se boste izselili) za vsaj en mesec (smo še v pogajanju za daljšo dobo). Za čiščenje sob in shranjevanje stvari bo poskrbel OFEM,” so še zaključili dopis.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.