08:23, pon, 29. Jul

Dobro srce in velik nasmeh za otroke





V petek, 18. decembra, bo v Narodnem domu v Mariboru, združenje Koraki za korakce z dobrodelno predstavo KUD-a Reporter Milan »Zbogom muca«, zaključilo še eno uspešno leto svojega delovanja. Zbrana sredstva bodo namenili za prehrano otrok iz socialno šibkih družin ter za Stanovanjsko skupino Zveze Sonček iz Pragerskega. Slednjim bodo na dogodku tudi simbolično predali del donacije iz majskega dobrodelnega koncerta skupine Fajrund in osmega tradicionalnega dobrodelnega pohoda skozi Mestni park.

koraki za korakce

Stanovanjska skupina Zveze Sonček, ki so jo leta 2009 odprli na Pragerskem, je podarjena sredstva namenila nakupu materiala za popravilo nadstreška. S tem bodo lahko izboljšali bivalne pogoje za devet odraslih oseb s cerebralno paralizo in drugimi oblikami invalidnosti, ki trenutno tam prebivajo. In kot so povedali, bo »nadstrešek, ki ga je dokončno poškodoval lanski žled, spet nudil zaščito pred soncem, v primeru manjših ploh pa se jim ne bo treba takoj skriti v hiši.«

Predsednica združenja Koraki za korakce Andreja Kračun povzema rezultate njihovega dela z zadovoljstvom: »Kljub težki situaciji v našem mestu, nam je z vsemi aktivnostmi uspelo zbrati okoli 15.000 evrov. Opremili smo gibalnice na OŠ Draga Kobala, OŠ Kamnica in OŠ Duplek, donirali smo sredstva Stanovanjski skupini Sonček in tradicionalno ob koncu leta obdarili invalidske organizacije. Upamo, da bodo ljudje tudi v naslednjem letu prepoznali kako pomembno je, da si pomagamo in se nam bodo pridružili pri našem osnovnem poslanstvu – omogočiti otrokom, da bo njihov korak kljub strmi poti lahkotnejši.« Načrti za leto 2016 so v nastajanju, med drugim bodo tradicionalni pohod začasno preselili v Zgornjo Kungoto.

Petkovo druženje s Koraki za korakce bo v znamenju smeha, dobrodelnosti in prazničnega razpoloženja, saj bo v preddverju Velike dvorane Narodnega doma od 19. ure naprej tudi Korakova božična art tržnica. Del izkupička od prodaje bo prav tako namenjen Stanovanjski skupini Sonček ter za prehrano otrok iz socialno šibkih družin v ožji regiji.

Od ustanovitve leta 2009 do danes so v združenju zbrali blizu 150.000,00 evrov sredstev in z donacijami pomagali skoraj 30-im organizacijam iz vse Slovenije. Opremili so 15 gibalnic v mariborskih in okoliških osnovnih šolah, pomagali številnim društvom, Centru za sluh in govor Maribor, Centru za otroke z motnjami v razvoju mariborskega Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, mariborski Kliniki za pediatrijo. Zbrana sredstva v glavnem namenjajo za najrazličnejše potrebe pomoči potrebnih otrok.

***

Združenje Koraki za korakce je prostovoljna, nevladna in nepridobitna organizacija, saj je njegov osrednji namen organiziranje pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Kljub temu, da so mlado združenje, so veliki v svojih delih. Do sedaj so z donacijami pomagali: Kliniki za pediatrijo Kliničnega centra Maribor; Zavodu Naprej!; OŠ Rada Robiča Limbuš; ZUDV Dornava – Dnevnemu centru Maribor; OŠ Gustava Šiliha Maribor; Centru za sluh in govor Maribor; OŠ Janka Padežnika v Mariboru; Medobčinskemu društvu Sožitje Maribor; Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca Maribor – Centru za otroke z motnjami v razvoju; Domu Antona Skale Maribor; Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Maribor; Društvu Debra Slovenija; OŠ Borcev za severno mejo Maribor; OŠ Bratov Polančičev Maribor; Društvu Namesto pike, vejica; Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, delovni enoti na Ptuju; OŠ Prežihovega Voranca Maribor; OŠ Toneta Čufarja Maribor; OŠ Slave Klavore Maribor; OŠ Bojana Ilicha; OŠ Maksa Durjave Maribor, OŠ Miklavž na Dravskem polju, OŠ Minke Namestnik Sonje iz Slovenske Bistrice, OŠ Draga Kobala, OŠ Kamnica, OŠ Duplek ter Predšolskim oddelkom s prilagojenim programom OŠ Gustava Šiliha.

Združenje ne donira finančnih sredstev, ampak s pomočjo zbranih donacij kupi potrebne pripomočke oz. opremo. Častni član združenja je dr. Miha Kos, ki je s svojim pokojnim očetom Božom Kosom tudi soavtor znaka združenja Koraki za korakce. Od septembra 2010 pa je član tudi maskota združenja Jakec Korakec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.