10:02, čet, 25. Apr

Dobrodelna dražba starin in umetnin v sklopu kulturno glasbenega večera





Lions klub Maribor Piramida bo v četrtek, 25. 5. 2023, ob 18. uri v Vinoteki restavracije Rožmarin Hospitality Group v Mariboru pripravil tradicionalno dražbo starin in umetnin.

Ta dobrodelna prireditev bo letos še večja, boljša in odmevnejša kot doslej. Z letošnjo dražbo želijo preseči lanski uspeh, ko so zbrali 10.000 € za društvo Junaki 3. nadstropja.

Izkupiček pa bo tokrat namenjen za Dobrodelni sklad LC Maribor Piramida za pomoč šolarjem in dijakom iz katerega zagotavlja:
– štipendije za nadarjene dijake oziroma dijakinje srednješolskega izobraževanja, ki se izobražujejo v srednjih šolah Mestne občine Maribor,
– sredstva za sofinanciranje programov v naprej izbranih osnovnih šolah kot pomoč
učencem izbranih osnovnih šol iz finančno šibkejših družin, prevozov nadarjenih učencev na predstavitve raziskovalnih nalog ali mednarodnih tekmovanj v tujini, šol v naravi,
pevskih taborov itd.

Poleg same dražbe umetnin, starin in drugih zanimivih, predvsem pa unikatnih dražbenih predmetov, bodo pripravili tudi kulturno glasbeni večer v družbi violinista Saše Olenjuka in skupine Fajrund, vokalne skupine Cantare – music group idr.

Prav v tem času, od 25. maja dalje, pa bodo pri lionistih Piramide na obisku tudi člani pobratenega Lions kluba iz nemškega Maruburga.

Udeležbo lahko potrdite TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.