14:14, čet, 28. Mar

Dobrodelna Katra bo kmalu dosegla 130 tisočakov





Na polovici dobrodelne kampanje Katra – drugi krog, v središču katere je Renault 4 oz. katra bivšega predsednika republike Boruta Pahorja, je družina Fratar iz Dravograda minuli teden presegla 100.000 evrov zbranih sredstev. Kampanja poteka še do konca marca, novega lastnika katre pa bo izmed vseh donatorjev določil žreb, ki bo 4. aprila.

“Kakšen začetek petkovega jutra, od 1. marca 2023 do 16. marca 2023 smo zbrali 113.651,39 evra,” so Fratarjevi v petek zjutraj zapisali na družbenem omrežju Facebook, kjer imajo profil z imenom Katra Fratar.

Družina Fratar je za starodobnika, ki je bil v lasti bivšega predsednika Pahorja, v okviru njegove dobrodelne akcije Katra za dober namen na dražbi plačala 60.000 evrov. Sredstva je predsednik Pahor namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja, katro pa na slovesnosti 18. februarja na Vranskem predal družini Fratar.

Družina pa katre ne bo obdržala, ampak je v začetku marca zagnala novo dobrodelno akcijo, v okviru katere zbira sredstva na posebnem računu dravograjskega območnega združenja Rdečega križa. Zbrana sredstva bodo razdelili med društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut zlata pentljica in Splošno bolnišnici Slovenj Gradec.

Po zaključku akcije, v okviru katere se Fratarjevi ta mesec s katro udeležujejo tudi različnih dogodkov po Koroški, bodo organizirali žrebanje, v katerem bodo sodelovali vsi, ki bodo nakazali dobrodelna sredstva, ne glede na višino sredstev, ki jih bodo nakazali.

Podatki za nakazilo sredstev za pomoč otrokom z rakom oz. za naložbe v izboljšanje diagnostičnih naprav slovenjgraške bolnišnice, so: Območno združenje Rdečega križa Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd, namen plačila: Katrca 2. krog, TRR: SI56 6100 0001 9303 056, koda namena: CHAR, sklic: 3-2023, je razvidno iz objavljenega obvestila Družine Fratar in območnega združenja Rdečega križa.

Danes je Borut Pahor sporočil: Dobrodelna katra ll. Do sinoči zbranih sredstev: 127,278,49 €.🏆 Do konca akcije še 14 dni. Hvala, hvala vsem, družini Fratar poklon.

Vir: sta

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.