13:04, pet, 29. Mar

Dobrodelna predpremiera filma Bela in Sebastijan





V četrtek, 27. marca 2014, ob 19. uri, bo v Cineplexx Maribor potekala dobrodelna predpremiera filma Bela in Sebastijan, katere izkupiček bo namenjen mariborskemu zavetišču za živali. Film Bela in Sebastijan režiserja Nicolasa Vanierja je prisrčna zgodba o odraščanju v neokrnjeni naravi v Alpah, kjer se zdi, da se je čas ustavil.

Najbrž bi se, če ne bi v idilo posegla druga svetovna vojna in prihod nacistov. Tu z dedkom odrašča zadržani 6-letni Sebastijan, ki ga slučaj pripelje do velike bele pirenejske planinske ovčarke. Čeprav ju združujejo skoraj enake lastnosti, kot sta prijaznost in dobrotljivost, pa sta zaradi krutosti drugih pogosto na preizkušnji. Film je primeren ta vse starostne skupine, posebej pa bo navdušil ljubitelje živali. Svetovno premiero je doživel decembra lani v Franciji, doslej pa si ga je ogledalo že več kot tri milijone gledalcev po Evropi.

Dogodek se bo pričel s kratko predstavitvijo mariborskega zavetišča, ki ga bo predstavila vodja mag. Mojca Bandur Križanec, nadaljeval pa z atraktivno točko, ki jo pripravlja član Kinološkega društva Maribor, David Javornik in njegova dveletna psička Lu, ki trenirata agility in v tej disciplini tudi tekmujeta na domačih in tujih tekmah. Ker sta oba ambiciozna “atleta”, ki zmeraj iščeta nove izzive, ob katerih lahko preizkušata svoje fizične in umske zmogljivosti, se med drugim preizkušata tudi v disciplini CaniCross – gre za šport vlečnih psov, pri katerem pes nosi posebno oprsnico in s pomočjo elastične vrvi z vleko pomaga vodniku pri teku. Z željo po povezovanju in druženju sta tudi včlanjena v Slovenski klub vodnikov vlečnih psov, s čigar člani se večkrat udeležita skupnih treningov ali se podata na kak Doghiking v Sloveniji.

Vse obiskovalce na vhodu čaka tudi posebno presenečenje – kupon za 15% popust v trgovinah Mr.Pet, pasji piškotki Hov Hov in brezplačni izvod revije Moj pes.

Zavetišče za živali Maribor bo v preddverju kinematografa nastavilo tudi skrinjico, v kateri se bodo še štirinajst dni po predpremieri zbirali prostovoljni prispevki, ki bodo namenjeni zavetišču.

Foto: Wikipedia

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.