17:50, čet, 18. Apr

Dobrodelni bazar srednješolcev





Dijaška skupnost Maribor je danes na Glavnem trgu v Mariboru pripravila dobrodelni božični bazar. Skozi cel dan so se z različnimi aktivnostmi na stojnicah predstavljale skoraj vse mariborske srednje. Zbrali so kar 825 evrov.

Dobrodelni božični bazar, ki so ga organizirali dijaki srednjih šol se je na Glavnem trgu odvijal v prijetnem predprazničnem vzdušju. Ob prijetnih toplih napitkih in hrani, ki so jo pripravljali je zadišalo po ulici. Prav tako pa je bilo moč poskusiti tudi ostale pekovske dobrote, se posladkati s palačinkami ter kupiti tudi kakšne okraske. Za vso dogajanje so poskrbeli dijaki, ki so ob tem predprazničnem duhu začutili, da je med njimi vedno več sovrstnikov, ki si določenih dobrin zaradi revščine, ki pesti ljudi iz dneva v dan bolj, ne morejo privoščiti. Odločili so se stopiti skupaj in pomagati. Že po uspešnem bazarju lani, so ta uspeh ponovili tudi letos.

V zameno za pripravljene izdelke in aktivnosti, so dijaki zbirali prostovoljne prispevke, ki so jih namenili v sklad za socialno ogrožene dijake. Letošnji izkupiček zbranega denarja znaša 825 €.

DSC_1245

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.