10:10, pet, 29. Mar

Dobrodelni kilometri letos pod sloganom »Tečemo narazen, pomagamo skupaj!«





Tekaška prireditev »Tek zDravo jutri«, ki jo že 10. leto zapored organizira družba AquaSystems, tokrat vabi k zbiranju dobrodelnih kilometrov pod sloganom »Tečemo narazen, pomagamo skupaj!«.

Okolju najbolj prijazen tek v Sloveniji »Tek zDravo jutri«, s katerim družba AquaSystems izpostavlja pomen ohranjanja Drave in življenja ob njej tudi za prihodnje generacije, v svoji jubilejni izvedbi poteka na prilagojen način, skladno z ukrepi in priporočili za omejitev epidemije. Tako bodo letos množično športno rekreativno prireditev, ki je lani na bregove Drave ob Centralni čistilni napravi Maribor v Dogošah privabila več kot 700 tekačev iz cele Slovenije, zamenjali teki posameznikov v lastni režiji. Rdeča nit, ki bo povezovala tekače, pa bo dobrodelnost.

Letošnji tek z dolžino 5 ali 10 kilometrov lahko vsak prijavljeni udeleženec opravi na svoji najljubši trasi v naravi med petkom, 12. junija, in nedeljo, 14. junija. Ob koncu dogodka bo AquaSystems skupno število pretečenih kilometrov vseh prijavljenih tekačev pretvoril v denarna sredstva. Del zbranih sredstev bodo namenili Medobčinskemu društvu Sožitje Maribor za pomoč pri zagotavljanju kakovostnega in polnega življenja članov ter spodbujanju enakopravnosti in enakih možnosti oseb z motnjo v duševnem razvoju. Z nakupom defibrilatorja, dragocene naprave za reševanje življenj, pa bodo del sredstev namenili lokalni skupnosti v Dogošah.

Kljub spremenjeni obliki dogodka udeleženci ne bodo ostali brez zasluženih medalj, ki jih bodo prejeli po pošti za spomin na leto, ko so zaradi okoliščin tekli narazen in pomagali skupaj. Letošnje spominske medalje so prve v posebni zbirki, ki simbolizira dediščino mariborskih mostov.

Brezplačne prijave so že na voljo na spletni strani in bodo odprte do 10. junija. Več informacij in navodila za udeležbo so na voljo na spletni strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.