21:36, čet, 25. Apr

DOBRODELNOST: Anonimni dobrotnik namenil paliativni mobilni enoti UKC Maribor visok znesek denarja za novo vozilo





Anonimni dobrotnik je paliativni mobilni enoti UKC Maribor prispeval kar 21 tisč evrov za vozilo, poročajo danes v Večeru.

Moški je potem, ko je izvedel, da paliativna mobilna enota UKC Maribor zbira prostovoljne prispevke za vozilo, prispeval visok znesek denarja, pri tem pa je poudaril, da želi ostati anonimen. V teh dneh se bodo tako že odpravili na prvo vožnjo z novim vozilom. To je terensko vozilo Suzuki s pogonom na štiri kolesa.

S presežkom denarja do nove opreme in uniform

Donacije za novo vozilo pa so prispevale tudi okoliške občine, so zapisali na Večeru. Gre za občine Slovenska Bistrica, Duplek, Hoče-Slivnica, Lenart, Markovci, Pesnica, Rače-Fram, Starše. Nekaj pa tudi podjetje Energija plus. Sam avto je stal 22 tisoč evrov, zbranega denarja pa je za približno 28 tisoč evrov. S presežkom bodo nabavili prenosni aparat za ultrazvok in uniforme

Na telefon so dosegljivi 24 ur na dan

Paliativna mobilna enota UKC Maribor je sicer dosegljiva 24 ur na dan na mobilnem telefonu 041 442 494.  Do pacientov praviloma pridejo v ustaljenem delovnem času, sicer pa tudi ponoči, če dobijo klic in ocenijo tako potrebo. Z roko v roki sodelujejo tudi z urgentnim centrom. Nov avtomobil pa zdaj dobijo prav ob desetletnici delovanja enote.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.