13:30, sob, 6. Jul

Dogajanje v drugi polovici 62. Kurentovanja





še se lahko prijavite za najlepšo pustno okrasitev 2022.

Ptuj in njegova okolica živita in dihata s pustno tradicijo. Ta se odraža tudi v pisanih krasitvah, ki mesta in vasi odenejo v karnevalsko podobo. Do petka, 25. 2. 2022, ste tako še vabljeni, da se prijavite in sodelujete v tekmovanju Najlepša pustna okrasitev 2022, ki ga razpisuje, ocenjuje in zanj podeljuje nagrade Zavod za turizem Ptuj v okviru 62. Kurentovanja. Razglasitev rezultatov bo potekala 28. 2. 2022 na FB-strani @Kurentovanje.
Navodila za sodelovanje, prijavnico ter pravila in pogoje nagradnega natečaja najdete na tej povezavi.

Film Čas kurentov s pogovorom o(b) filmu

V Mestnem kinu Ptuj si 24. februarja 2022 oglejte film Čas kurentov, ki prikazuje moč tradicije in mit kurenta v današnjem času v pristni podobi in z običaji, ki so ga zaznamovali. Projekciji sledi pogovor z avtorico filma Tanjo Kranjec in glavnim protagonistom Matevžem Zokijem II, drugim princem ptujskega karnevala.  Več na tej povezavi.

Mednarodni slikarski Ex-tempore

Zdaj že tradicionalna likovna nagrada v času Kurentovanja je do danes na Ptuj privabila več kot 1100 likovnikov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Japonske, Romunije, Hrvaške in drugod. Razstava letošnjih finalistov in nagrajencev bo na ogled postavljena v Galeriji Magistrat med 25. februarjem in 4. marcem 2022.  Več ne tej povezavi.

Drsanje v maskah

Drsanje je lahko še bolj zabavno. Kako? V maskah! Poleg izvirnega kostuma in dobre volje potrebujete le nepremočljive hlače, rokavice in čelado, lahko kolesarsko ali smučarsko. Vsem, ki boste našemljeni, izposojo drsalk častimo mi. Več na tej povezavi.

Pustna TV oddaja: Zvesti tradiciji, zazrti v prihodnost

Mednarodni karnevalski povorki, izjemnemu in odmevnemu dogodku se bomo tudi letos, s poudarki na tradicionalnih etnografskih likih in maskah, poklonili na pustno nedeljo v obliki posebne televizijske oddaje, ki jo boste na BK TV lahko spremljali ob 13. uri, v nedeljo 27.2. Prav tako bo na ogled na drugih televizijah.

Domača izdelava lutk in gledališča

Z vašimi najmlajšimi ste ta vikend ponovno vabljeni na Pustne ustvarjalnice, kjer boste lahko klepetali tudi s tradicionalnimi pustnimi liki in maskami. Že današnji popoldan pa si lahko doma popestrite z izdelavo lutk in domačega lutkovnega gledališča. V pomoč so vam nasveti Zavarovalnice Triglav. Več ne povezavi.

Za varen dom

Dom je tam, kjer se počutite najbolj varne in kjer s svojimi najdražjimi ustvarjate številne skupne spomine. Tudi v pustnem kostumu, ko se na daljavo pridružite zabavi na virtualnem Kurentovanju. Poskrbite, da bo tako tudi ostalo, pri čemer vam lahko pomaga prenovljeno zavarovanje doma pri Zavarovalnici Triglav.  Več  na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.